lazlo Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Mam serwo standart hitec za 34zł i uważam go za totalny szajs. Serwo się gubi drga, potencjometru nie da sie przeczyscic bo wyglada jak jedno razówka. Więc mam pytanie jakie serwo w cenie do 60zł moglibyście mi polecić rozmiar standard. I ciągu z 3 kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Kup HS-475HB Co to za model w którym używasz tylko jednego serwa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lazlo Opublikowano 29 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Budżet moge zwiększyć do 100zł poszkuje naprawde dobrego sprzetu żebym miał go na troche czasu. Myślałem coś o futabie bo o ile wiem robi dobry sprzet. Nadajnik mam ZEBRE 4 i odbiornik jeti mpd7. Więc prosze jeszcze o jakieś propozycje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robintom Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 JR kup!! Jesli chcesz dolaczyc do szlachetnego grona prawdziwych modelarzy kupuj tylko JR. :wink: Kup najlepiej po 3. Jedno uzywasz a 2 sezonujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lazlo Opublikowano 29 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 A czy możesz podać link do jakiegoś polskiego sklepu? A czy serwa futaby nie są dobre? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 A czy możesz podać link do jakiegoś polskiego sklepu?A czy serwa futaby nie są dobre? Są dobre ale po co przepłacać? Oczywiście to Twoja kasa i zrobisz co zechcesz tylko czy to na pewno w czymś pomoże? Ten Hicek na którego narzekasz wysiadł bo był np.zamoczony i dlatego dobierałeś się do potencjometru? W łódkach serwa ,odbiornik i aku,często montowane są w wodoszczelnym pojemniku .Jak jest u Ciebie? Może nie szukaj serwa z dobrej firmy tylko takiego które jest wodoszczelne? Jeżeli takowe są ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lazlo Opublikowano 29 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Chodzi o to że łodka pływała jak narazie tylko w wanie trzymana przezemnie i nie dostala sie tam ani kropelka wody. Ja chce poprotu dobre silne serwo zebym potem mogł go włożyć np do czegoś więszego dobrej firmy. A jeżeli mam juz nie przpłacać to powiedzmy do 70zł- 80zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Podałem Ci swoją propozycję a i tak jest na wyrost. Nawet drugie,nowe HS-322 też by Ci wystarczyło. A sklepów modelarskich szukaj z pomocą gogle,w Twoim mieście jest sklep modelarski z takim sprzętem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lazlo Opublikowano 29 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Chodzi mi o sklepy gdzie są dostępne serwa JR. A to serwo 475 ma jakąś inną elektornike czy tylko tryby? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Tych serw używa się w modelach latających i są wystarczająco precyzyjne i niezawodne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lazlo Opublikowano 29 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 http://www.perfecthobby.pl/detale.html?id=1510 a czy to serwo nie było by lepsze. Prosze mnie zrozumieć chce mieć jak najlepszą jakość za dobrą cene. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robintom Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Jeśli masz dużo kasy to kup JR. Ale nie przesadzaj. Wystarczy ci i Hitec. To co wcześniej napisałem to była aluzja. Może nie jesteś na bieżąco w niektórych wątkach poruszanych na tym forum. A co do serwa słuchaj się OLO :!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Serwo ,które wybrałeś jest bardzo dobre i jak najbardziej się nadaje,chociaż na moje zdanie już znasz. Może trzeba się zastanowić dlaczego w Twojej łódce wysiadł Hiteck ? Przecież to samo może się stać z tym serwem Futaby. Nie sprawdzałeś na odpowiednim forum czego używają modelarze od sprzętu pływającego. Jak wygląda w środku ta łódka i co to jest ? Masz fotki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 A podpiąłeś to serwo do innego kanału, żeby sprawdzić czy dzieje się z nim to samo? Zebra jest aparaturą niskobudżetową i może w nie jest coś nie tak z potencjometrem a rozbierasz serwo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lazlo Opublikowano 29 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 na wszystkich kanalach jest tak samo na poczatku dzialalo ale teraz walo i juz takiego serwa nie chce miec. rozbieralem dopiero wtedy gdy padlo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robintom Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Tak się zastanawiam czy celowe jest prowadzenie tej rozmowy? Coś ci się zepsuło i tupiesz ze złości nogą. Miałeś kiedys do czynienia z serwami czy to jest twoje pierwsze? A tak na początek pytanie czy odbiornik to ten sam co go przevoltowałeś? I czy w momencie tej zabawy do odbiornika było podłączone też serwo? Nażekasz na serwo nie mając żadnego doswiadczenia w tym temacie. A potwierdza to tylko twoje pytanie z innego twojego postu. Patrz czerwone. Dzisiaj z własnej głupoty podłaczyłem ten odbiornik do pakietu 9,6v cos w nim zaskwierczalo poszedl dymek i tyle. Działa tylko serwo lekko warczy jest odbiornik podłaczony na 3 bateriach średnio naładowanych. Docelowo będzie bec. Czym moge go spokojnie używać czy coś się spaliło jak poszedł ten dymek? Zanim coś podłączysz zastanów się to nie "Plug & Play" Bo w wolnym tłumaczeniu bedzie to jako "podłącz i płacz" a bardziej "podłącz i płać" Jak się tak rozkręcisz to serwo dosłownie jedno serwo będzie droższe od twojej motorówki. I dla bezpieczeństwa przed zatonięciem będziesz musiał do samego serwa bojkę ratowniczą podłączyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lazlo Opublikowano 30 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 Nie serwo nie było podłączone nigdy do tamtego odbiornika, mam odbiornik kupiony od DJ REX MPD7 i inne działają. A chce kupić poprostu pożadne serwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 Coś ściemniasz ale to już w tej chwili Twoja sprawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lazlo Opublikowano 30 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 Dlaczego pan uważa że ściemniam? Nierozumie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.