Skocz do zawartości

DX6i parowanie z odbiornikiem do każdego modelu?

wa1ker

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Właśnie skończyłem budowę mojego EG i chciałem zaprogramować go sobie w pamięci DX6i na kolejnej pozycji odbiornik mam jeden więc przełożyłem z innego samolotu a tu niespodzianka - pod żadnym innym modelem w pamięci nie mam możliwości połączenia się z odbiornikiem pomimo prawidłowej konfiguracji - tylko pierwszy reaguje poprawnie (a właściwe reaguje w ogóle bo inne po prostu nic, nawet regiel nie piknie) - czy to możliwe że do każdego kolejnego modelu w pamięci trzeba "parować" odbiornik? A może te 10 modeli to tak naprawdę jest 9 i za każdym razem jak chce się zmienić model to trzeba kopiować jego ustawienia na pierwszą pozycję?

Opublikowano

Cześć, ten odbiornik , którego używasz jest już sparowany z nadajnikiem i jak go przełożysz do innego modelu to tylko podpinaj serwa i powinien działać. Natomiast te dodatkowe pamięci są dla kolejnych odbiorników. Ja bynajmniej mam tak w Sanwie że jeden model z odbiornikiem zaprogramowałem na pierwszej pozycji pamięci a drugi odbiornik zaprogramowałem na drugim miejscu i wszystko działa ok.

Te pamięci to są dla kolejnych odbiorników.

Opublikowano
czy to możliwe że do każdego kolejnego modelu w pamięci trzeba "parować" odbiornik?

Tak do każdej pamięci modelu, przypisujesz (parujesz) odbiornik. Przecież możesz posiadać w każdym modelu inny odbiornik i radio o tym musi wiedzieć.

Natomiast jeżeli masz jeden odbiornik to też musisz sparować do każdej pamięci modelu osobno.

Opublikowano
czy to możliwe że do każdego kolejnego modelu w pamięci trzeba "parować" odbiornik?

Tak do każdej pamięci modelu, przypisujesz (parujesz) odbiornik. Przecież możesz posiadać w każdym modelu inny odbiornik i radio o tym musi wiedzieć.

Natomiast jeżeli masz jeden odbiornik to też musisz sparować do każdej pamięci modelu osobno.

Logiczne :wink: w takim razie lecę oblatywać EG trzymajcie kciuki bo pogoda w stolicy mierna :twisted:

Dzięki za pomoc

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.