Hegemon Opublikowano 6 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2022 Witajcie! Mam taką turbinkę: https://www.aliexpress.com/snapshot/0.html?orderId=8141431524137291 i próbuję znaleźć do tego regulator bezszczokowy z miękkim rozruchem. Zasilanie planowane to 12V 20Ah w li-ion 3-4s Sterowanie ciągiem kabelkiem więc chyba za pomocą testera serwomechanizmów. Na razie ma to służyć testowo jako napęd kajaczka, dzięki i Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 6 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2022 A wiesz ile prądu będzie pobierać? Praktycznie to przyjmuje się o 30% więcej niż maksymalny prąd pobierany. A miękki start to już programowe ustawienia.Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hegemon Opublikowano 7 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2022 Zakładam, że maksymalnie pobierze 20A niezależnie od sterownika. Amperomierz w układzie przewiduję więc do tej granicy chciałbym mieć sterowanie kontrolowane "wizualnie". Tu na fotce sterowanie napędem mojej łodzi solarnej zbudowanej na bazie Kontry 350 (panele solarne 600W plus 100Ah Tuborg semi), sprawdzone na wodzie, działa cudownie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hegemon Opublikowano 15 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2022 Już działa! Sorry za beznadziejny filmik, ale to była szybka prowizorka. Jak się ciut ociepli to będą testy na jeziorze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 15 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2022 Trochę chyba na granicy wytrzymałości prądowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi