TwinB Opublikowano 16 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2022 swojego czasu popełniłem sobie taki mały modelik z depronu, plany ściągnięte z neta prosta konstrukcja - depron jakis pręt węglowy, trochę farby, 3 male serwa latało to bardzo fajnie, ale służyło mi jakieś 2 tygodnie, potem rozmontowało sie w powietrzu (wyrwało lotkę z zawiasów) i gleba postanowiłem zrobić nowego i trochę go zmodyfikowac cdn 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 16 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2022 ciekawa konstrukcja a jaki był napęd ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwinB Opublikowano 16 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2022 napęd był 2s silniczek z e-maxa 2805 całość ważyła chyba 210g wiec latało to niezle ale jak juz napisałem wcześniej wyrwało lotkę przy agresywnym przeciągnięciu zbudowałem wiec drugiego wszystkie krawędzie wzmocnione balsa,skrzydło z profilem i całość oklejona tasmą do pakowania tym razem naped 3s , bateria 1 Ah waga wzrosła do 300g ale właściwości lotne zrobiły sie zupełnie inne teraz latał naprawdę tak jak chciałem, na tej bateryjce jakieś 8min cdn ale to nie koniec, zadowolony z osiagów pomyslalem moze takie małe FPV ?? tyle ze miejsca mało i waga zastosowałem wiec kontroler f405 z wgranym Inavem do tego mikro kamerę ale hd, gps i jakis mały VTX przerobiony w celu odchudzenia wyszło to tak i działało naprawdę rewelacyjne przelatałem tym poprzedni sezon i wisi na ścianie czeka na nasteptny przysla jesien, pomyslałem lata mały to moze wiekszy??? ten ma 62cm wiec 120 i EDF ale jak to rozrysowałem i popatrzyłem zmniejszyłem plany do 110cm EDF 70 cdn 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 16 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2022 no super wygląda ciekawe jak lata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwinB Opublikowano 17 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2022 Lata to bardzo dobrze, wiec zainspirowany sukcesem rozpoczolem budowę dużego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwinB Opublikowano 17 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2022 I tak kleiłem, szlifowałem , oklejałem aż wyszło coś takiego: Wisi na ścianie, czeka na oblot Sa pewne zmiany w stosunku do poprzednika, najważniejsze to podzielona lotka na pól i dodane sterowanie wysokością z przodu Naped EDF 70 masa z baterią gotowego do lotu 1900g w srodku matek765 z wgranym Inav3.02, gps, kamera, VTX odbiornik R9 Frsky 868Mhz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 17 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2022 Zaiste ciekawe i chyba jest profilowy a nie decholot a konstrukcja prosta wiec można robić a z Matek to chyba sam lata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwinB Opublikowano 17 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2022 Tak z profilem symetrycznym, ale to V1 byl plaska plytka, V2 ten ten tez maly zrobiony jako drugi juz z profilem i tu tez Natomiast Matek hmm, jak sie go poustawia to lata, ja go potrzebuje do trybów ratunkowych przy lataniu na goglach, i dla osd, bp latałem trochę z samą kamerą ale to hardcore Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi