baczek Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 wczoraj zacząłem budowę speed-a a oto co zrobiłem do tej pory zaczęło się od balsy później był profil skrzydła i w trakcie szlifowania ( depronowe żebra są tylko dodatkiem ) a oto efekty :-) i skrzydła wiem że zdjęcia nie są najlepszej jakości ale nie mam innego aparatu tylko telefon wiec jutro wieczorem będzie następna relacja PS. ogólnie to keson będzie tylko na natarciu (na długości 6cm) mam zamiar to jutro zrobić a nad kadłubem jeszcze myśle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 Keson dociągnij po prostu do dźwigara i po sprawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baczek Opublikowano 2 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 ale mi chodziło żeby dociągnąć tylko do pierwszego (tego blisko natarcia) bo i tak jak go uziemię to mi to nie pomoże taka prawda :-) a poza tym niestarczy mi balsy :/ za mało kupiłem i jest problem dziś zacząłem wycinać listewki na boki kadłuba wiec wieczorem będę sie spodziewał przynajmniej jednego boku PSprzy budowie modelu pomogła mi ta relacja z budowy http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=9975&postdays=0&postorder=asc&highlight=speed+400&start=0 PS2. jeśli ktoś potrzebuje pomocy co do buodwy tego speeda to mogę spróbować pomóc gg-413620 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRUUP Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 Jak by ktoś potrzebował kabinki(bo chyba nie jestes jedyny który robi obecnie ten model), to moge, podesłać robiłem kiedys kopyto, i mam takie kabinki zrobione z butelek PET. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baczek Opublikowano 2 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 ja bardzo chętnie bym przyjął taką kabinkę sam zrobić nie mogę bo nie mam opalarki ps co do kesonu to wprowadziłem was w błąd :/ sorki jednak zrobiłem od drugiej (tej dalszej) listewki bo znalazłem jeszcze jedną balsę 1mm keson mam już naklejony został tylko kadłub a na końcu stateczniki może do końca tygodnia wyrobie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRUUP Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 baczek, napisz adres na PW to ci wyśle. Nie musisz mieć opalarki ja tez nie mam, piekarnik, a reszta nad gazem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joyo Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 PSprzy budowie modelu pomogła mi ta relacja z budowy http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=9975&postdays=0&postorder=asc&highlight=speed+400&start=0 Widzę, że moja relacja się komuś przydała Super :jupi: Chętnie prześledzę kolejne etapy budowy Na razie fajnie się zapowiada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baczek Opublikowano 3 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 jak zwykle wieczorna relacja dziś dokończyłem keson i wyszlifowałem skrzydła wiec są już gotowe a kadłub :x coś mi nie idzie chyba za dużo patyczków do klejenia :twisted: ale mam nadzieje skończyć kadłub do końca tygodnia PS. może być z tym problem ponieważ jutro wyjeżdżam do nowej dęby (do kolegi Huberta) na nockę i nie będę w stanie robić kadłub wiec mogę nie wyrobić ale to sie zobaczy :mrgreen: hehe PS2. relacja sie bardzo przydała i zawsze jak zaczynam coś robić to najpierw patrze jak ty to zrobiłeś jeśli mi coś nie wyjdzie będzie na ciebie :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baczek Opublikowano 9 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2009 siemka niestety muszę powiedzieć że nie spełnię obietnicy (zbudowanie modelu w tydzień) ponieważ byłem na wyjeździe i nie miałem jak kleić ale następna relacja będzie jutro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baczek Opublikowano 11 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2009 dziś zapukał do mnie listonosz i wręczył mi kabinki są ładne i dobrze zrobione bardzo dziękuje tylko teraz zostało mi skończyć kadłub i przymierzyć te cudeńka myślałem nad próbą przyciemnienia jednej z nich ale nie wiem jak może ktoś wie ?? był bym wdzięczny za pomoc PS. co do modelu to zaczynam kleić drugi bok kadłuba zdjęcia będą w swoim czasie hehe to tyle narazie i pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid Opublikowano 11 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2009 myślałem nad próbą przyciemnienia jednej z nich ale nie wiem jak może ktoś wie ?? są spraje do lamp samochodowych do ich przyciemniania zobacz w motoryzacyjnym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gładkilot Opublikowano 11 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2009 baczek, 3 posty pod sobą kliknij nieraz edytuj.......a jak chcesz żeby się wyświetlał jako nie przeczytany to skopiuj treść usuń napisz nowy (wklej treść) napisz edit i pisz dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRUUP Opublikowano 11 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2009 myślałem nad próbą przyciemnienia jednej z nich ale nie wiem jak może ktoś wie trzeba było mowić (pisać) to zamiast COLI kupiłbym SPRITE'a miałbyś zieloną :mrgreen: dziś zapukał do mnie listonosz i wręczył mi kabinki Fajnie ze ci sie podobają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baczek Opublikowano 13 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 witam znowu dziś mam zamiar uzupełnić trochę temat więc zaczynajmy od jakiegoś czasu były boki kadłuba bo skrzydła robiłem na samym początku: dalsze postępy miały się tak: a w czasie teraźniejszym jest tak z tego jestem bardzo dumny: a teraz trochę opisu budowy (bez zdjęć ): kadłub - popełniłem parę błędów co do kadłuba miedzy innymi listewki które łączą kadłub od dołu i od góry - patrząc na plan (widok z góry) widać było dużo listewek w bliskich odległościach ale jeśli się popatrzy na plan boku kadłuba widać że listewki są na przemian na górze i na dole (co druga) a ponieważ chciałem mieć to z głowy powycinałem takowe patyczki i poprzyklejałem (no tak aż szkoda się przyznawać ale wszystkie przykleiłem na dole :oops: byłem trochę rozkojarzony no i tak jakoś wyszło :rotfl: ale przynajmniej sie kadłub mocno trzyma :jupi: )a na górę dałem tak jak w planie co drugą :lol2: pisze to tylko po to żeby ktoś inny nie popełnił tego samego błędu a przy okazji też po to żebyście się mogli trochę pośmiać :lol2: w tej chwili zostało mi do dokończenia - kabinka, stateczniki i takie tam drobne rzeczy w kadłubie jak półka na serwa itp PS. jeśli komuś jest niepotrzebny jakiś pilot (ludzik) do 4cm wysokości to chętnie bym się nim zaopiekował :wink: to chyba tyle na dziś dziękuje za czytanie mojego tematu i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baczek Opublikowano 23 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 witam z powrotem na dzień dzisiejszy model jest gotowy do oklejania poza drobnymi szczegółami (wręga silnikowa, nakrętka na śrubę nylonową w kadłubie, półka na serwa i Bowdeny) to od początku rzut z ogona i od boku i ostatnie słynne listewki (pod kadłubowe) wiem że jest mało ale robiłem je na szybko ponieważ nie miałem zbyt dużo czasu jak narazie model wygląda na solidny i proszę o wasze opinie pozdrawiam Rafał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.