20mateusz20 Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 Witam. Zamówiłem ostatnio sklejke balsowo lipową 3mm/5 warstw. Dziś otrzymałem paczkę, Na gołe oko widać, że sklejka nie jest idealnie równa, widac pofałdowania. I tu nasówa się pytanie, czy ten rodzaj sklejki tak już ma? Czy może składać reklamację? Sklejka ma być na boki Katany 2,12m. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 Może została zawilgocona w transporcie? . Nie ważne jaka sklejka - każda powinna być prosta jak blat stołu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 Ta sklejka ma to do siebie że bardzo szybko pod wpływem wilgoci potrafi się pogiąć.Radzę sobie z tym tak że lekko naprawdę lekko zwilzam (ze spryskiwacza i z odległości)I kładę na równy stól i punktowo obciązam .po tygodniu suszenia jest w miarę prosta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
20mateusz20 Opublikowano 2 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 Zrobię tak jak Pan Szczepan powiedział. Dzięki za szybką odpowiedz. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHU I JURAS Opublikowano 2 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2010 A ja mam podobne pytanie... Wyciąłem włąśnie wręgi do mojego nowego modelu. Problem leży w tym że płyta sklejkowa była troche zwichrowana. I nasuwa sie pytanie. Jak naprostować wręgi?? A może by tak pod pare włożyć taką wręge na pare minut a potem na prosty blat i docisnąć?? Prosze o rady :? ? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.