20mateusz20 Opublikowano 2 Lutego 2009 Opublikowano 2 Lutego 2009 Witam. Zamówiłem ostatnio sklejke balsowo lipową 3mm/5 warstw. Dziś otrzymałem paczkę, Na gołe oko widać, że sklejka nie jest idealnie równa, widac pofałdowania. I tu nasówa się pytanie, czy ten rodzaj sklejki tak już ma? Czy może składać reklamację? Sklejka ma być na boki Katany 2,12m. Pozdrawiam
utopia Opublikowano 2 Lutego 2009 Opublikowano 2 Lutego 2009 Może została zawilgocona w transporcie? . Nie ważne jaka sklejka - każda powinna być prosta jak blat stołu
instruktor Opublikowano 2 Lutego 2009 Opublikowano 2 Lutego 2009 Ta sklejka ma to do siebie że bardzo szybko pod wpływem wilgoci potrafi się pogiąć.Radzę sobie z tym tak że lekko naprawdę lekko zwilzam (ze spryskiwacza i z odległości)I kładę na równy stól i punktowo obciązam .po tygodniu suszenia jest w miarę prosta
20mateusz20 Opublikowano 2 Lutego 2009 Autor Opublikowano 2 Lutego 2009 Zrobię tak jak Pan Szczepan powiedział. Dzięki za szybką odpowiedz. Pozdrawiam
GRZECHU I JURAS Opublikowano 2 Lutego 2010 Opublikowano 2 Lutego 2010 A ja mam podobne pytanie... Wyciąłem włąśnie wręgi do mojego nowego modelu. Problem leży w tym że płyta sklejkowa była troche zwichrowana. I nasuwa sie pytanie. Jak naprostować wręgi?? A może by tak pod pare włożyć taką wręge na pare minut a potem na prosty blat i docisnąć?? Prosze o rady :? ? Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.