Osa Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 Niby jestem zadowolony mam laptopa Fujitsu Siemens Amilo Pro z procesorem Dual Core 1,7 i Ram 2GB. Chodzi nieźle czy to w Corelu i innych programach. Ale ma coś takiego co mnie doprowadza do szewskiej pasji ni z tego czy owego zawiesza sie i to tylko podczas ładowania nowej strony internetowej (nowa lub kolejna karta) lub filmu np.YuoTube. Sterowniki od karty graficznej są w porządku w ogóle z tej strony wydaje się być ok. Macie może pomysł na usunięcie tej "drobnej"niedogodności? Wygląda, że to jakby przepustowość łącza go blokowała, na podobnym laptopie ciut gorszym ale z Xp tego nie miałem... Łącze i router bezprzewodowy mam ten sam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
upgrayedd Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 najpierw ściągnij najnowsze kodeki, jak nie pomoże ściągnij najnowsze stery do karty graficznej i jak to nie pomoże to chyba tylko reinstalka systemu została EDIT: sprawdź jeszcze czy dobrze zainstalowałeś router Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raffik Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 Osa, przetestuj na innych przegladarkach, uaktualnij flash-playera, kodeki. wyrzuc viste Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRUUP Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 wyrzuc viste To pierwsze co powinieneś zrobić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 Miałem podobny problem u mnie w laptopie , tyle że zwiechy łapał nawet przy odtwarzaniu muzyki.Wszystkiego próbowałem aż w panelu sterowania ustawiłem w opcjach zasilania >zawsze włączony<.Jak ręką odjął.Skończyły się problemy.Procesor podobny do Twojego ale na tyle durny że jak następowało automatyczne zmniejszanie jego częstotliwości (oszczędzanie energii) to z komputerem zaczynały się dziać cuda.Teraz mam już spokój. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 ja tez mam AMILO Pro ! działa od klilku lat bez reinstali Osa zrób tak zainstaluj CCelaner wyczyść system i rejestry pobierz JkDefrag i odlal exeka JKdefrag.exe (defragmentacja dysku) pobierz i zaistaluj Pagedefrag (defragmentacja pliku wymiany) wyłącz hibernacje oraz ustaw profil za zawsze włączony we właściwosci mojego komputera -> zaawansowane -> wydajność -> ustawienia (dopasuj do najlepszej wydajności) Start - Uruchom (wpisz -> services.msc) i zanjdz usłuje kompozycje - ustaw na wyłączoną. Reboot tzn, restart systemu :wink: Po tej operacji napewno mu sie polepszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raffik Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 z 2 postow dla mnie 1 wniosek: "najwieksza wydajnosc " reszta to pierdolki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 2 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 wyrzuc viste To pierwsze co powinieneś zrobić... To samo mówiono o XP gdy wchodził. A teraz miodzio?? Ja dam szansę Viście już się przyzwyczaiłem do niej i mi się podoba. Pozostałym kolegom serdecznie dziękuję za pomoc. No i niestety musze się przyznać, że rejestru nie czyściłem od kupna..... :oops: Zastanawia mnie to, że nigdy nie zawiesił się podczas pracy z Corelem i Corel Photo Paint nawet gdy były równocześnie odpalone i pracowałem na dość ciężkich plikach. Filmy hulają, że ho ho. Sterowniki mam najnowsze jakie były do znalezienia, a szukałem dość dokładnie. Do gier nigdy nie "dorosłem" no poza AeroFly ale to też śmiga super..... EDIT: No i pomogło. Po oczyszczeniu rejestru i zdefragmentowaniu dysków niestety program do defragmentacji pliku wymiany nie uruchamia się jest dużo lepiej tzn. zwisu nie było. Próbowałem zassać plik BitCometem i idzie, a do tej pory to musiałem restartowac brutalnie laptopa co najmniej dwa razy teraz ciągnie. Acha opcje zasilania też ustawiłem na wysoką wydajność. Powyłączałem hibernacje... Wielkie dzięki Panowie.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody25 Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 A na starszych kompach co maja mało pojemne dyski w ogóle nie polecam hibernacji bo zajmuje ona od 512mb wzwyż. PS. gratuluję rozwiązania problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.