Osa Opublikowano 2 Lutego 2009 Opublikowano 2 Lutego 2009 Niby jestem zadowolony mam laptopa Fujitsu Siemens Amilo Pro z procesorem Dual Core 1,7 i Ram 2GB. Chodzi nieźle czy to w Corelu i innych programach. Ale ma coś takiego co mnie doprowadza do szewskiej pasji ni z tego czy owego zawiesza sie i to tylko podczas ładowania nowej strony internetowej (nowa lub kolejna karta) lub filmu np.YuoTube. Sterowniki od karty graficznej są w porządku w ogóle z tej strony wydaje się być ok. Macie może pomysł na usunięcie tej "drobnej"niedogodności? Wygląda, że to jakby przepustowość łącza go blokowała, na podobnym laptopie ciut gorszym ale z Xp tego nie miałem... Łącze i router bezprzewodowy mam ten sam.
upgrayedd Opublikowano 2 Lutego 2009 Opublikowano 2 Lutego 2009 najpierw ściągnij najnowsze kodeki, jak nie pomoże ściągnij najnowsze stery do karty graficznej i jak to nie pomoże to chyba tylko reinstalka systemu została EDIT: sprawdź jeszcze czy dobrze zainstalowałeś router
Raffik Opublikowano 2 Lutego 2009 Opublikowano 2 Lutego 2009 Osa, przetestuj na innych przegladarkach, uaktualnij flash-playera, kodeki. wyrzuc viste
KRUUP Opublikowano 2 Lutego 2009 Opublikowano 2 Lutego 2009 wyrzuc viste To pierwsze co powinieneś zrobić...
Gość slawekmod Opublikowano 2 Lutego 2009 Opublikowano 2 Lutego 2009 Miałem podobny problem u mnie w laptopie , tyle że zwiechy łapał nawet przy odtwarzaniu muzyki.Wszystkiego próbowałem aż w panelu sterowania ustawiłem w opcjach zasilania >zawsze włączony<.Jak ręką odjął.Skończyły się problemy.Procesor podobny do Twojego ale na tyle durny że jak następowało automatyczne zmniejszanie jego częstotliwości (oszczędzanie energii) to z komputerem zaczynały się dziać cuda.Teraz mam już spokój.
meloow Opublikowano 2 Lutego 2009 Opublikowano 2 Lutego 2009 ja tez mam AMILO Pro ! działa od klilku lat bez reinstali Osa zrób tak zainstaluj CCelaner wyczyść system i rejestry pobierz JkDefrag i odlal exeka JKdefrag.exe (defragmentacja dysku) pobierz i zaistaluj Pagedefrag (defragmentacja pliku wymiany) wyłącz hibernacje oraz ustaw profil za zawsze włączony we właściwosci mojego komputera -> zaawansowane -> wydajność -> ustawienia (dopasuj do najlepszej wydajności) Start - Uruchom (wpisz -> services.msc) i zanjdz usłuje kompozycje - ustaw na wyłączoną. Reboot tzn, restart systemu :wink: Po tej operacji napewno mu sie polepszy
Raffik Opublikowano 2 Lutego 2009 Opublikowano 2 Lutego 2009 z 2 postow dla mnie 1 wniosek: "najwieksza wydajnosc " reszta to pierdolki...
Osa Opublikowano 2 Lutego 2009 Autor Opublikowano 2 Lutego 2009 wyrzuc viste To pierwsze co powinieneś zrobić... To samo mówiono o XP gdy wchodził. A teraz miodzio?? Ja dam szansę Viście już się przyzwyczaiłem do niej i mi się podoba. Pozostałym kolegom serdecznie dziękuję za pomoc. No i niestety musze się przyznać, że rejestru nie czyściłem od kupna..... :oops: Zastanawia mnie to, że nigdy nie zawiesił się podczas pracy z Corelem i Corel Photo Paint nawet gdy były równocześnie odpalone i pracowałem na dość ciężkich plikach. Filmy hulają, że ho ho. Sterowniki mam najnowsze jakie były do znalezienia, a szukałem dość dokładnie. Do gier nigdy nie "dorosłem" no poza AeroFly ale to też śmiga super..... EDIT: No i pomogło. Po oczyszczeniu rejestru i zdefragmentowaniu dysków niestety program do defragmentacji pliku wymiany nie uruchamia się jest dużo lepiej tzn. zwisu nie było. Próbowałem zassać plik BitCometem i idzie, a do tej pory to musiałem restartowac brutalnie laptopa co najmniej dwa razy teraz ciągnie. Acha opcje zasilania też ustawiłem na wysoką wydajność. Powyłączałem hibernacje... Wielkie dzięki Panowie....
mlody25 Opublikowano 3 Lutego 2009 Opublikowano 3 Lutego 2009 A na starszych kompach co maja mało pojemne dyski w ogóle nie polecam hibernacji bo zajmuje ona od 512mb wzwyż. PS. gratuluję rozwiązania problemu
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.