izonix Opublikowano 10 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2022 Witam. Próbował ktoś zasilać ten nadajnik lipolem 2s? Napięcie jest o ponad 2V większe i nie jestem pewny, czy elektronika to wytrzyma. Jeśli ktoś robił takie próby, to może się podzieli wiedzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horeszko14 Opublikowano 11 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2022 Zasilałem ten nadajnik z ogniw LiIon 18650 wyciągniętych z jakiegoś laptopa przy pełnym naładowaniu miały 8,4v jak dobrze pamiętam, korzystałem z tego nadajnika przez kilka lat po tej przeróbce i nadal jest sprawne po prostu zmieniłem na radiomastera a flysky zostawiłem młodszemu bratu. Jedyne co to chyba gdzieś w ustawieniach trzeba było się pobawić z ustawianiem przy jakim napięciu załączają się alarmy o słabej baterii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
izonix Opublikowano 11 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2022 Zastanawiam się, czy nie dać w szereg dwóch (lub trzech) diod prostowniczych. To powinno obniżyć napięcie o 1.2 do 1.8 V. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Józef 21 Opublikowano 12 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2022 Dużo jest filmików na youtube jak zasilić taki nadajnik z innych źródeł. Lecz niestety wiąże się to z powiększeniem gabarytu obudowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi