Skocz do zawartości

Flash 5x

gryzoń

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak w nowo zakupionym nadajniku jest uszkodzony moduł w.cz.

Planuję kupić moduł na 2.4Ghz lub zainstalować ten od E-sky na 35Mhz. (Druga opcja mi bardziej odpowiada.)

Dlatego prosze o wytłumaczenie łopatologicznie co z czym połączyć. Moduł w z nadajnika E-sky (35Mhz) ma 3 przewody doprowadzające:

modul.jpg

Chciałbym dowiedzieć się czy można go podłączyć do Flasha 5x (oczywiscie na zewnątrz).

EDIT: Niechce wysyłać go do naprawy bo to jest mój doświadczalny nadajnik. Wiem że istnieje taka możliwość tylko niewiem co z czym sie je.

Opublikowano

Podłącz plus z plusem,minus z minusem i wyście sygnału PPM z wejściem tegoż sygnału.

Pewnie bieguny są zgodne z kolorami ale sprawdź a biały kabel jest od sygnału PPM

Anteny od obu nadajników mają podobne długości?

Opublikowano

"Podłącz plus z plusem,minus z minusem i wyście sygnału PPM z wejściem tegoż sygnału.

Pewnie bieguny są zgodne z kolorami ale sprawdź a biały kabel jest od sygnału PPM

Anteny od obu nadajników mają podobne długości?"

Tak tylko gdzie znaleźć te przewody prądowe we flashu skoro moduł w.cz jest na jednej płycie z komputerem.?

Może do modułu w.cz trzeba doprowadzić napięcie takie jakie posiada akumulator w nadajniku, a sygnał podłączyć pod wyjscie do symulatora/trenera?

EDIT: Puki co wszystkie problemy rozwiązane, teraz zabieram się do roboty. Dziękuje wszystkim za pomoc. Pozdrawiam Andrzej

Opublikowano

aparatura dzisiaj przyszła ale chyba coś jest nie tak. Odbiornik co chwile traci zasięg i serwa wariują. Czy to może by wina słabego aku do odbiornika? Odbiornik jest E-sky'a. Mam też drugi Hiteca. Naładuje akumulator i sprawdze na nim.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam jeszcze jedno pytanie. Ile wasze aparatury wytrzumują na oryginalnym pakiecie, który ma pojemnośc 1600mah? Jakie jest zużycie prądu we Flashu?

Opublikowano

Ostatnio miałem własnie problem z flash5x i torem w.cz .

Jednak aby nie kąbinować wysłałem do serwisu. Naprawili i na nowo nastroili radyjko. Koszt naprawy i strojenia to ok.100zł , w moim przypadku to 65% ceny za ile nabyłem radyjko.

Obecnie jestem bardzo przeczulony co do zasięgu i zakłuceń. I właśnie ostatnio zaczyna mi to strasznie przeszkadzać w platformie FPV gdzie dochodzą inne czynniki zakłucające.

Jak sie przyjął w.cz od e-sky? Jednak uważaj z odlatywaniem na więcej jak 200m.

Ja odleciałem na 300m e-sky i model był cały do naprawy :cry: .

Opublikowano
A jakie ma zużycie prądu ten nadajnik? Ile wytrzyma na aku 650mah?

Jak masz słabe akumulatorki, to już tam nie pakuj Nixx, bo w praktyce starcza na bardzo krótko.

Ja zamontowałem 3 lipolki 2200mAh z komórki i wszystko super działało.

Teraz takie lipolki kosztują pewnie grosze.

A i miejsca na moduł 2,4 może by wystarczyło.

lipolnad3.JPG

Opublikowano

Trudno mi to ocenić, ale radyjko pobiera cos w granicy ok. 200mA.

Troszke mało te 650mA, powinno wystarczyć na ok. 3godz. pod warunkiem iz jest to dobry pakiet. Ja mam orginalenie 1300mA czy coś koło tego, trzyma juz 2 sezon.

Jak juz latam to po 3-4 godz, cały dzień spedzam na lotnisku. W takim czasie potrafi mi się rozładowac nadajnik.

Więc proponuję pakiecik ok. 1700mA sanyo, mam złe wspomnienia z pakietem hiteca odbiorczym. Od nowości był wadliwy, kupiłem sanyo i nawet pojemnoćś jest idealna, trzyma dobrze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.