barton3 Opublikowano 10 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2009 otóż mam taki regulator ,ale w nim są tylko początki kabli bez wtyczek i teraz nie wiem gdzie co podłączyć :/ wtyczka do odbiornika to jasne bo kabel 3żyłowy a pod które kable silnik i pakiet ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 10 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2009 Jak dla mnie to czarny /czerwony to zasilanie z pakietu, a niebieski brązowy do silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barton3 Opublikowano 10 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2009 hm..czerwony i czarny to wiem gdzie + i - a brązowy i niebieski ? ktory odpowaida czerownemu a ktory czarnemu :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 10 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2009 Czerwony i brązowy są połączone razem więc brązowy do + silnika, niebieski do - silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 10 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2009 Już Ci mówię: Niebieski to czarny (- silnika), a brązowy to czerwony (+ silnika). Była tam taśma z - na niebieskim, myślałem że zauważysz :wink: Czerwony to + zasilania a czarny to - Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barton3 Opublikowano 11 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2009 hmm...podłączyłem już wszstko dobrze..włączam aparature , podłączam pakiet, i wtedy silnik zadrżał..tak jakby chciał się kręcić ale przestał w tej samej sekundzie (to byl taki wolny ruch)..dioda na regulatorze nie świeci ani nic..silnik nie reaguje na ruchy drążka..podłączyłem też serwo.. ono też nei reaguje..a gdy podłączałem serwo pod 4in1 z lamy to działało ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barton3 Opublikowano 12 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 nie było styku przy silniku ale jest kolejny problem..aparature mam włączoną kwarce są w nadajniku i odbiorniku a jak porusze kabelkami (żeby styk był) to silnik się ciągle kręci a jak podłącze serwo to w którąś strone sie na maxa wychyla..a jak jesze reglem poruszam..taka odstającapłytak tak za nią złapałem przypadkiem to serwo jeszcze bardziej sie ruszyło :/ a dioda na reglu i tak nie świeci.. ruszam drazkami i nic ( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 Dioda się nie powinna świecić ! Mówiłem... U mnie regulator działał przed wysyłką, a ruszyłeś zapewne tranzystorem. Musisz mieć coś z odbiornikiem w takim razie, bo skoro już załapało, i silnik kręcił a BEC zasilił serwo. [u mnie wszystko ładnie kręciło i serwa działały] Sprawdź kwarce, i jak masz możliwość to sprawdź u kogoś ten regulator z innym nadajnikiem i odbiornikiem. :wink: [coś musi być nie tak ;D ] A kable do odbiornika sprawdziłeś? [szczególnie kabel biały, sygnału] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barton3 Opublikowano 12 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 sprawdze jezsze..napewno kwarce sa dobre bo w heli działają, aparatura tak samo :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barton3 Opublikowano 12 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 trzymałem teraz regiel w ręce, podłączyłem akku i tak jak nim pochylałem to tak samo sie zmieniala prędkość silnika oO .. i te 2 części po lewo się nagzrewają szybko i bardzo .. tak ma być ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 Nie powinno tak być. Sprawdź wszystkie nóżki tranzystorów :roll: Nie wiem co jest nie tak, ale spróbuj z reglem na ziemi położonym. Możesz wrzucić jakieś aktualne zdjęcia z obu stron? [w miarę wyraźne żeby były ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barton3 Opublikowano 12 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 mam tylko tel ale wrzuce coś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barton3 Opublikowano 12 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 FOTKI: EDIT. żeby silnik się kręcił to wcale do odbiornika nie musze podłączać..nei wiem czy tak powinno być .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barton3 Opublikowano 12 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 do zamknięcia.. podłączyłem pod inny odbiornik i działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.