Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. szymon_ Opublikowano 28 Lipca 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2022 Cześć. Od jakiś czas temu zbudowałem nowy ploter termiczny na gorący drut oporowy. Elementy konstrukcyjne wykonane na drukarce 3D plus zestaw standardowych akcesoriów CNC. Sterownik to Arduino Mega2560 + Ramps 1.4 Przygotowałem pierwszą część filmu gdzie opisuję całą koncepcję i przedstawiam listę wszystkich użytych części. Tak wygląda render projektu. Ploter już jest gotowy, więc podzielę się kilkoma zdjęciami. Obudowa kontrolera. Całość zamocowana na blacie z płyty OSB. Jeden z pierwszych projektów wycięty na ploterze. Nagram również drugą część filmu, gdzie przedstawię działanie plotera, nagrania z cięcia elementów, a także powiem coś o sterowniku i oprogramowaniu. 3 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 28 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2022 Super oglądam Twój kanał na YT z ciekawością a nie wiem czy zostawiłeś stopień swobody wałka ? czy jest podparty w 3 miejscach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi