McMadaFaka Opublikowano 21 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2022 Witam wszystkich ! Jestem tutaj nowy i mam zajawkę na składani modeli plastikowych i od krótkiego czasu na modele rc lub drony i chciałbym się zapytać i dowiedzieć jak uruchomić 2 samoloty, które przypadkowo znalazłem w sklepie z używanymi rzeczami. Postanowiłem je rozebrać i zobaczyć co kryją w środku i zauważyłem, że są połączone serwa z lotkami , silnik jak i reszta są podłączone do płyty głównej, ale w obu brakowało aku. oraz aparatury. Stąd też moje pytanie jak to zrobić i co muszę dokupić aby to la tało z góry dziękuję za każde info ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymonP Opublikowano 22 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2022 Cześć, To modele „klasy” mikro, najprawdopodobniej kupione jako gotowe do lotu. Aparaturę (odbiornik) już mają zainstalowane. Do niego podłączone są serwa i silnik. Musiałbyś znaleść na modelu informacje czyjej to produkcji, wygooglać jaki to model, jaka bateria będzie odpowiednia i przede wszystkim jakiego systemu nadajnik będziesz potrzebował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 23 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2022 Cześć,mam taki model,chyba tej samej klasy.Aparatura pracuje na 26,995 MHz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi