Skocz do zawartości

Sprzedano niewłaściwy regulator

tomcar11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam wrażenie że sprzedano mi niewłaściwy regulator.

Kupiłem w sklepie modelarskim we Wrocławiu samolot Multipleź Parkmaster, poprosiłem sprzedawce aby dobrał wyposażenie do tego samolotu.

Sprzedano mi coś takiego:

silnik- Ray 2836/08

pakiet- Kokam 3s 1500mAh-20c 30A

regulator- Toward Pro MAG 8 esc 30a

Z tego co wyczytałem w instrukcji silnika to regulator powinien mieć 18A a nie 30A.

Bo nie wiem czy dobrze rozumiem, regulator ma chronić silnik a nie pakiet?

Opublikowano

Spokojnie ... :)

Regulator jest po prostu nadwymiarowy. Możesz zastosować go w przyszłych modelach z mocniejszymi silnikami i pakietem. Po prostu regulator możesz obciążyć prądami do 30[A]. Nie masz się czym przejmować :)

Gość slawekmod
Opublikowano

Regulator masz jak najbardziej ok. Ma duży zapas mocy.Regulator ma "przerabiać moc" pakietu na impulsy sterujące silnikiem.Z pakietu silnik pobierze tyle prądu ile będzie potrzebował w danej chwili.Regulator to nie bezpiecznik.

Opublikowano

Ok dzięki za informację, jeszcze się musze dużo uczyć :oops: Myślałem że regulator musi być taki jak w instrukcji silnika. Jeżeli będzie większy to po prostu będzie wpływał nie korzystnie na silnik, aż w końcu dojdzie do jego spalenia. :oops: A tu chodzi o to żeby nie zastosować mniejszeg niż zaleca producent :D

Jeszcze jedno pytanie czy ten regulator trzeba jakoś programować, bo wszystko działa jak należy, ale czytałem o jakimś hamulcu czy coś takiego :oops:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.