MTA-4 Opublikowano 19 Lutego 2009 Opublikowano 19 Lutego 2009 w jaki sposób wykonuje się zmiksowanie 2 kanałów w odbiorniku(np.podłączyć 2 serva-ale nie używać Y kabla)
cobra Opublikowano 19 Lutego 2009 Opublikowano 19 Lutego 2009 Miksowanie kanałów dokonuje się w komputerze nadajnika, a nie w odbiorniku.
SeventhSon Opublikowano 19 Lutego 2009 Opublikowano 19 Lutego 2009 Witam! cobra ma rację, chociaz praktycznie tylko częściową. Miksowanie sygnałów sterujących można dokonać: 1) na poziomie nadajnika, łączy sie odpowiednie sygnały sterujące (położenia drążków, przełącznikow itd) i nadajnik nadaje już tylko i wyłącznie sygnały "zmiksowane - de facto nie różnią się one od "normalnych". Nawet "trymowanie" jest miksowaniem !- było pewnie na forum ze 100 razy; 2)na poziomie serw wykonawczych poprzez: --->zastosowanie odpowiednich mikserów elektronicznych (ale to zazwyczaj bez sensu, bo nie można regulować ustawień - w końcu całość jest w modelu) --->zastosowanie mikserów mechanicznych (jak ktoś nie ma nadajnika z możliwością miiksowania sygnałów) :twisted: Tak na prawdę to miksery stosuje sie dość długo (np. Ju - 87 miał mechanicznie zmiksowane lotki z klapami, tj, przy wychyleniu klap powyżej 30 stopni, lotki automatycznie wychylały się w dół o 10 stopni - niezależnie działając dalej jako lotki) :rotfl: Napisz, o co chodzi ....
cobra Opublikowano 19 Lutego 2009 Opublikowano 19 Lutego 2009 Celowo nie pisałem o mikserach elektronicznych montowanych pomiędzy odbiornikiem, a serwami, lub o mikserach mechanicznych. Wydaje mi się, że widziałem gdzieś w sieci opis jakiegoś rozbudowanego odbiornika z programowalnymi mikserami na "pokładzie". Teraz jednak nie jestem w stanie tego odszukać.
Eryk Opublikowano 19 Lutego 2009 Opublikowano 19 Lutego 2009 Nowe odbiorniki JETI mają taką możliwość, te w paśmie 35/40 MHz w czarnym opakowaniu
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.