MTA-4 Opublikowano 19 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 w jaki sposób wykonuje się zmiksowanie 2 kanałów w odbiorniku(np.podłączyć 2 serva-ale nie używać Y kabla) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 19 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 Miksowanie kanałów dokonuje się w komputerze nadajnika, a nie w odbiorniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeventhSon Opublikowano 19 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 Witam! cobra ma rację, chociaz praktycznie tylko częściową. Miksowanie sygnałów sterujących można dokonać: 1) na poziomie nadajnika, łączy sie odpowiednie sygnały sterujące (położenia drążków, przełącznikow itd) i nadajnik nadaje już tylko i wyłącznie sygnały "zmiksowane - de facto nie różnią się one od "normalnych". Nawet "trymowanie" jest miksowaniem !- było pewnie na forum ze 100 razy; 2)na poziomie serw wykonawczych poprzez: --->zastosowanie odpowiednich mikserów elektronicznych (ale to zazwyczaj bez sensu, bo nie można regulować ustawień - w końcu całość jest w modelu) --->zastosowanie mikserów mechanicznych (jak ktoś nie ma nadajnika z możliwością miiksowania sygnałów) :twisted: Tak na prawdę to miksery stosuje sie dość długo (np. Ju - 87 miał mechanicznie zmiksowane lotki z klapami, tj, przy wychyleniu klap powyżej 30 stopni, lotki automatycznie wychylały się w dół o 10 stopni - niezależnie działając dalej jako lotki) :rotfl: Napisz, o co chodzi .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 19 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 Celowo nie pisałem o mikserach elektronicznych montowanych pomiędzy odbiornikiem, a serwami, lub o mikserach mechanicznych. Wydaje mi się, że widziałem gdzieś w sieci opis jakiegoś rozbudowanego odbiornika z programowalnymi mikserami na "pokładzie". Teraz jednak nie jestem w stanie tego odszukać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 19 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 Nowe odbiorniki JETI mają taką możliwość, te w paśmie 35/40 MHz w czarnym opakowaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.