pjk11 Opublikowano 22 Lutego 2009 Opublikowano 22 Lutego 2009 Witam Jako ze o elektronice mam blade pojecie zapytam tutaj. Mam taki zasilacz: Jak widac daje on 18V i 2,2A. Jak najprosciej i najtaniej zmniejszyc mu napiecie na 12.5V? Najlepiej zeby cala przerobka zmiescila sie w oryginalnej obudowie. Chce go uzyc jako zasilacza do ladowarki E-Sky EK2-0851.
instruktor Opublikowano 22 Lutego 2009 Opublikowano 22 Lutego 2009 rozmawialiśmy o tym ale niewiele z tego wynikło a ja zarzuciłem problem na później -duzo później http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=11519
pppd Opublikowano 23 Lutego 2009 Opublikowano 23 Lutego 2009 Kolega przerabiał mi zasilacz 19V na 14,5V po tym jak spalił się układ ładowania/zasilania w laptopie. W środku trzeba było wymienić jeden rezystor SMD który steruje transformatorem impulsowym. Działa to sobie już od roku i wszystko gra. Później mogłem go podpiąć pod piny baterii i laptop działa do dziś ( oczywiście już bez baterii ). Więc poszukaj jakiegoś kolegi co się zna na elektronice i raczej bez problemu uda się to przerobić.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.