pjk11 Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Witam Jako ze o elektronice mam blade pojecie zapytam tutaj. Mam taki zasilacz: Jak widac daje on 18V i 2,2A. Jak najprosciej i najtaniej zmniejszyc mu napiecie na 12.5V? Najlepiej zeby cala przerobka zmiescila sie w oryginalnej obudowie. Chce go uzyc jako zasilacza do ladowarki E-Sky EK2-0851. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 rozmawialiśmy o tym ale niewiele z tego wynikło a ja zarzuciłem problem na później -duzo później http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=11519 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pppd Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Kolega przerabiał mi zasilacz 19V na 14,5V po tym jak spalił się układ ładowania/zasilania w laptopie. W środku trzeba było wymienić jeden rezystor SMD który steruje transformatorem impulsowym. Działa to sobie już od roku i wszystko gra. Później mogłem go podpiąć pod piny baterii i laptop działa do dziś ( oczywiście już bez baterii ). Więc poszukaj jakiegoś kolegi co się zna na elektronice i raczej bez problemu uda się to przerobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.