kwiatek Opublikowano 28 Lutego 2009 Opublikowano 28 Lutego 2009 Witam wszystkich. Po nieudanych lotach z RWD-5 by skazoo przesiadłem się na budowę Zefirka. Ze względu na to, że miałem pod ręką tylko serwa std. postanowiłem zmienić odrobinkę wymiarki tego modeliku. Wyszło tak, że wymiary powiększyły się o 25%. Wyszło super. Wiem, że wieje troszeczkę profanacją, ale musicie mi wybaczyć. Jestem jeszcze świeży w sprawach modelarstwa, ale się staram i idzie coraz lepiej. a oto co wyszło z tego wymiarowania :
meloow Opublikowano 28 Lutego 2009 Opublikowano 28 Lutego 2009 wygląda ze masz mało mocy bo model leci w góre przeciągniecie i w dół .... chyba ze tak ty sterujesz. ogólnie Brawo !!!
kwiatek Opublikowano 28 Lutego 2009 Autor Opublikowano 28 Lutego 2009 Dzięki bardzo za słowa uznania. Te przeciągnięcia to z mojej winy. Po paru minutach lotu już wyczułem samolocik i było lepiej. I jeszcze fotka tuż przed startem:
jary14 Opublikowano 28 Lutego 2009 Opublikowano 28 Lutego 2009 Ja żeby się nie powtarzać po innych zamiast brawo...powiem bravo Może powiesz jakie wyposażenie ?? Czy ty pozostanie słodką tajemnicą ?? :wink:
kwiatek Opublikowano 28 Lutego 2009 Autor Opublikowano 28 Lutego 2009 Co do wyposażenia to użyłem: silnik Emax 2822 regulator Tower Pro 25A 2x serwo Tower Pro SG5010 odbiornik Corona RP4S1 pakiecik Mystery 1500 mAh 25C i do tego mój nadajniczek Zebra. Z międzylądowaniami wyszło około 20 minut lotu na pakiecie w 50 % naładowanym.
jary14 Opublikowano 28 Lutego 2009 Opublikowano 28 Lutego 2009 Zgaduję, że pakiecik 2S... Fajnie zrobiony ten Zefirek... na pewno nauczysz się na nim dobrze latać :jupi: Powodzenia
jurek_jag Opublikowano 28 Lutego 2009 Opublikowano 28 Lutego 2009 Gratuluję! Gdzie jest to wspaniałe lotnisko? Chełm (jar) czy Orunia?
kwiatek Opublikowano 1 Marca 2009 Autor Opublikowano 1 Marca 2009 Jeszcze raz dziękuje. Naprawdę Zefirkiem lata się super. Pakiecik to 3S, a ten mały wąwozik znalazłem na Gdańskich Łostowicach. Mieszka tam mój brat i ja też tam kiedyś mieszkałem
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.