Peeter Opublikowano 14 Września 2023 Opublikowano 14 Września 2023 Dzień dobry Prośba o podpowiedź w sprawie zbindowania taranisa X9D z odbiornikiem S8R Taranis wersja 2.3.15-otx Wykonuję wg instrukcji, w odbiorniku naciskam F/S ->podłączam zasilanie-> w nadajniku naciska "Bind" i... brak reakcji mam też odbiorniki X8R i X6R, wszystkie działają bez problemu Z góry dzięki za pomoc Piotr
Jerzy_R Opublikowano 14 Września 2023 Opublikowano 14 Września 2023 Czy w S8R firmware jest zgodny z firmware w nadajniku ( np. EU-LBT v1xx czy v2xx itd.)? I nie mam na myśli wersji openTX...
Peeter Opublikowano 14 Września 2023 Autor Opublikowano 14 Września 2023 Na S8R mam naklejką EU-LBT, prośba o podpowiedź jak sprawdzić w nadajniku.
Józef 21 Opublikowano 14 Września 2023 Opublikowano 14 Września 2023 Mam taki używam w Edge TX w nadajniku multi module 1.3.3.20 odbiornik 2.1.0 LBT.
Jerzy_R Opublikowano 14 Września 2023 Opublikowano 14 Września 2023 28 minut temu, Peeter napisał: jak sprawdzić w nadajniku O ile wiem, to tego się nie da Czy kiedykolwiek wgrywałeś nowy firmware do radia i tych X8R I X6R? Napiszę co ja bym zrobił: wgrałbym do nadajnika i S8R firmware zgodne ze sobą (co do wersji). No bo tak to w sumie to i tak mało informacji: - kiedy kupiony S8R, czy kiedykolwiek był zbindowany z radiem, co siedzi w radiu a co w "starych" odbiornikach itd. Edyta: 22 minuty temu, Józef 21 napisał: Mam taki używam w Edge TX w nadajniku multi module 1.3.3.20 odbiornik 2.1.0 LBT. Jasne, i to pomoże kol. Peeter'owi rozwiązać problem. Edyta2: W załączniku masz wszystkie potrzebne pliki do aktualizacji radia i odbiorników. X9D.7z 1
Peeter Opublikowano 14 Września 2023 Autor Opublikowano 14 Września 2023 50 minut temu, Jerzy_R napisał: O ile wiem, to tego się nie da Czy kiedykolwiek wgrywałeś nowy firmware do radia i tych X8R I X6R? Napiszę co ja bym zrobił: wgrałbym do nadajnika i S8R firmware zgodne ze sobą (co do wersji). No bo tak to w sumie to i tak mało informacji: - kiedy kupiony S8R, czy kiedykolwiek był zbindowany z radiem, co siedzi w radiu a co w "starych" odbiornikach itd. Edyta: Jasne, i to pomoże kol. Peeter'owi rozwiązać problem. Edyta2: W załączniku masz wszystkie potrzebne pliki do aktualizacji radia i odbiorników. X9D.7z 330.81 kB · 0 pobrań Dzięki za pomoc, nigdy nie wgrywałem fw do odbiorników , muszę poczytać o tym jak to się robi, tylko nadajnik "odświeżam" Teoretycznie jak wgram do nadajnika to zapewne "rozbinduję" odbiorniki te co mam? Teraz, Peeter napisał: Dzięki za pomoc, nigdy nie wgrywałem fw do odbiorników , muszę poczytać o tym jak to się robi, tylko nadajnik "odświeżam" Teoretycznie jak wgram do nadajnika to zapewne "rozbinduję" odbiorniki te co mam? SBR kupiony w 77hobby, jeszcze jak działali
Jerzy_R Opublikowano 14 Września 2023 Opublikowano 14 Września 2023 Jak to zrobić z poziomu radia, czyli łatwo, szybko i skutecznie: https://hellodronerc.pl/new-fw-rx-tx-frsky-smartport/ 15 minut temu, Peeter napisał: Teoretycznie jak wgram do nadajnika to zapewne "rozbinduję" odbiorniki te co mam? Praktycznie, po wgraniu nowego firmware trzeba będzie bindować na nowo. Jeszcze uwaga do plików: XJT_xxx - to jest dla radia X8R_xxx - jest dla X8R i X6R S8R_xxx - masz w dwóch wersjach dla ogona V (vtail, motylek) i klasycznego
Peeter Opublikowano 14 Września 2023 Autor Opublikowano 14 Września 2023 Jurku, dzięki za rzetelną odpowiedź. Tak na marginesie, korzystałeś już może ze stabilizacji w odbiornikach? Warto?
Jerzy_R Opublikowano 14 Września 2023 Opublikowano 14 Września 2023 Mam S8R, a skoro mam to i używałem. Używany sporadycznie, i tylko w opcji >stabilizacja<, pozostałych kombinacji nie załączałem. Czy warto? Nie wiem ale wolałem nie przyzwyczajać się do wspomagacza... Z kłopotów może nie wyciągnąć, ale jednak czasami może wspomóc.
Rekomendowane odpowiedzi