Peeter Opublikowano 14 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2023 Dzień dobry Prośba o podpowiedź w sprawie zbindowania taranisa X9D z odbiornikiem S8R Taranis wersja 2.3.15-otx Wykonuję wg instrukcji, w odbiorniku naciskam F/S ->podłączam zasilanie-> w nadajniku naciska "Bind" i... brak reakcji mam też odbiorniki X8R i X6R, wszystkie działają bez problemu Z góry dzięki za pomoc Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy_R Opublikowano 14 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2023 Czy w S8R firmware jest zgodny z firmware w nadajniku ( np. EU-LBT v1xx czy v2xx itd.)? I nie mam na myśli wersji openTX... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peeter Opublikowano 14 Września 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2023 Na S8R mam naklejką EU-LBT, prośba o podpowiedź jak sprawdzić w nadajniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Józef 21 Opublikowano 14 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2023 Mam taki używam w Edge TX w nadajniku multi module 1.3.3.20 odbiornik 2.1.0 LBT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy_R Opublikowano 14 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2023 28 minut temu, Peeter napisał: jak sprawdzić w nadajniku O ile wiem, to tego się nie da Czy kiedykolwiek wgrywałeś nowy firmware do radia i tych X8R I X6R? Napiszę co ja bym zrobił: wgrałbym do nadajnika i S8R firmware zgodne ze sobą (co do wersji). No bo tak to w sumie to i tak mało informacji: - kiedy kupiony S8R, czy kiedykolwiek był zbindowany z radiem, co siedzi w radiu a co w "starych" odbiornikach itd. Edyta: 22 minuty temu, Józef 21 napisał: Mam taki używam w Edge TX w nadajniku multi module 1.3.3.20 odbiornik 2.1.0 LBT. Jasne, i to pomoże kol. Peeter'owi rozwiązać problem. Edyta2: W załączniku masz wszystkie potrzebne pliki do aktualizacji radia i odbiorników. X9D.7z 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peeter Opublikowano 14 Września 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2023 50 minut temu, Jerzy_R napisał: O ile wiem, to tego się nie da Czy kiedykolwiek wgrywałeś nowy firmware do radia i tych X8R I X6R? Napiszę co ja bym zrobił: wgrałbym do nadajnika i S8R firmware zgodne ze sobą (co do wersji). No bo tak to w sumie to i tak mało informacji: - kiedy kupiony S8R, czy kiedykolwiek był zbindowany z radiem, co siedzi w radiu a co w "starych" odbiornikach itd. Edyta: Jasne, i to pomoże kol. Peeter'owi rozwiązać problem. Edyta2: W załączniku masz wszystkie potrzebne pliki do aktualizacji radia i odbiorników. X9D.7z 330.81 kB · 0 pobrań Dzięki za pomoc, nigdy nie wgrywałem fw do odbiorników , muszę poczytać o tym jak to się robi, tylko nadajnik "odświeżam" Teoretycznie jak wgram do nadajnika to zapewne "rozbinduję" odbiorniki te co mam? Teraz, Peeter napisał: Dzięki za pomoc, nigdy nie wgrywałem fw do odbiorników , muszę poczytać o tym jak to się robi, tylko nadajnik "odświeżam" Teoretycznie jak wgram do nadajnika to zapewne "rozbinduję" odbiorniki te co mam? SBR kupiony w 77hobby, jeszcze jak działali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy_R Opublikowano 14 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2023 Jak to zrobić z poziomu radia, czyli łatwo, szybko i skutecznie: https://hellodronerc.pl/new-fw-rx-tx-frsky-smartport/ 15 minut temu, Peeter napisał: Teoretycznie jak wgram do nadajnika to zapewne "rozbinduję" odbiorniki te co mam? Praktycznie, po wgraniu nowego firmware trzeba będzie bindować na nowo. Jeszcze uwaga do plików: XJT_xxx - to jest dla radia X8R_xxx - jest dla X8R i X6R S8R_xxx - masz w dwóch wersjach dla ogona V (vtail, motylek) i klasycznego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peeter Opublikowano 14 Września 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2023 Jurku, dzięki za rzetelną odpowiedź. Tak na marginesie, korzystałeś już może ze stabilizacji w odbiornikach? Warto? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy_R Opublikowano 14 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2023 Mam S8R, a skoro mam to i używałem. Używany sporadycznie, i tylko w opcji >stabilizacja<, pozostałych kombinacji nie załączałem. Czy warto? Nie wiem ale wolałem nie przyzwyczajać się do wspomagacza... Z kłopotów może nie wyciągnąć, ale jednak czasami może wspomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi