cy-kada Opublikowano 3 Marca 2009 Opublikowano 3 Marca 2009 Witam. Nie udaje mi się uruchomić tego trybu. W necie znalazłem stronę z opisem, ale nie rozumiem za bardzo o co tam chodzi. Czy ktoś mógłby rzucić okiem na tą stronę : http://www.hitecrcd.com/Manuals/Radio/Eclipse%20addendum.pdf Odbiornik mam HPD-07RH.
Ładziak Opublikowano 3 Marca 2009 Opublikowano 3 Marca 2009 Fail-safe to funkcjonalność odbiornika, a nie nadajnika. HPD-07RH tej funkcji nie posiada.
grzegorzp Opublikowano 3 Marca 2009 Opublikowano 3 Marca 2009 No właśnie ten odbiornik posiada Fail-save (chyba jako jedyny ze starszych), jest to nawet zaznaczone na stronie Hiteca. Eclipsa nigdy nie miałem, ale z tego co pisze w instrukcji to: 1. włącz radio 2. włącz zasilanie odbiornika 3. przytrzymaj oba przyciski EDIT żeby wejść w ustawienia 4. przewijaj Editami menu aż dojdziesz do "FAIL Inh" 5. domyślna pozycja File-save to wyłączony 6. możesz go włączyć przyciskając CLEAR wyświetlacz zmieni się na "FAIL on" 7. żeby ustawić wartości wychylenia sterów w Fail-save ustaw drążek w żądanej pozycji i naciśnij oba przyciski DATA, powinieneś usłyszeć podwójne BEEP 8. wyłącz i włącz nadajnik 9. aby sprawdzić jak działa fail-save wyłącz nadajnik 10. aby zmienić ustawienia wychyleń powtórz punkty 7, 8 i 9. Powodzenia :wink:
Ładziak Opublikowano 3 Marca 2009 Opublikowano 3 Marca 2009 No właśnie ten odbiornik posiada Fail-save (chyba jako jedyny ze starszych) Upsss... A to przepraszam. Syp, syp (posypuję głowę popiołem).
cy-kada Opublikowano 3 Marca 2009 Autor Opublikowano 3 Marca 2009 No właśnie ten odbiornik posiada Fail-save (chyba jako jedyny ze starszych), jest to nawet zaznaczone na stronie Hiteca. Eclipsa nigdy nie miałem, ale z tego co pisze w instrukcji to: 1. włącz radio 2. włącz zasilanie odbiornika 3. przytrzymaj oba przyciski EDIT żeby wejść w ustawienia 4. przewijaj Editami menu aż dojdziesz do "FAIL Inh" 5. domyślna pozycja File-save to wyłączony 6. możesz go włączyć przyciskając CLEAR wyświetlacz zmieni się na "FAIL on" 7. żeby ustawić wartości wychylenia sterów w Fail-save ustaw drążek w żądanej pozycji i naciśnij oba przyciski DATA, powinieneś usłyszeć podwójne BEEP 8. wyłącz i włącz nadajnik 9. aby sprawdzić jak działa fail-save wyłącz nadajnik 10. aby zmienić ustawienia wychyleń powtórz punkty 7, 8 i 9. Powodzenia :wink: Dziękuję za pomoc. Fail-safe działa.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.