simono Opublikowano 6 Marca 2009 Opublikowano 6 Marca 2009 Witam, mam pytanie odnosnie dzialania FSa w tym radyjku. Mam skonfigurowane wychylenie SK i SW na odpowiednia wartosc procentowa i to dziala mi bezblednie, naomiast maly problem jest z gazem. Ustawienie Throttle na 20% i tez dziala pod warunkiem ze w momencie utraty sygnalu (wylaczenia nadajnika), drazek gazu byl wychylony i silnik pracowal - wowczas obroty ustawiaja sie na 20% i wszystko jest cacy. Natomiast gdy w momencie utraty sygnalu silnik nie pracowal (szybowanie) nie zalacza sie silnik - jedynie SK i SW sie wychylaja. Czy to jest normalne zachowanie czy cos poknocilem ?? pzdr. simono
MarekJ Opublikowano 6 Marca 2009 Opublikowano 6 Marca 2009 Jeszcz by tego brakowało, aby po utracie zasięgu silnik się miał włączyć. Masz dobrze. Te 20% to całkowicie zdjety gaz. Zakres od 0% do 20% jest przeznaczony na regulacje Idle down i Throtle cut. Są to funkcje wykorzystywane przy silnikach spalinowych. Tak przynajmniej jest w T9CAP, a są to raczej bliźniacze nadajniki w zakresie oprogramowania.
simono Opublikowano 6 Marca 2009 Autor Opublikowano 6 Marca 2009 Dzieki, uspokoiles mnie ze wszystko ze sprzetem gra pzdr. simono
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.