robraf Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 jak w temacie. gdzie kupie takie smigielko w rozmiarze 6x3 , 6x4 bądz 7x4 ewentualnie 7x3,5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 Śmigło 7x4 to dla tego silniczka zabójstwo.Takie śmigło nadaje sie do silniczka o pojemności 1,8-2,0cc a nie Twojego malutkiego pierdziuszka.A co do tego gdzie znajdziesz lewe to Google nie gryzie :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 7 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 w silniku elektryczny 400 smiglo 7x4 zdawalo egzamin wiec w tym tez powinno a gdzie mozna takie kupic? tylko pchające Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 Nie porównuj elektryków ze spalinami.Czterysetkę przyrównać możesz co najwyżej do silnika 2ccm a nie twojego AP niewiele większego od coxa.Gdzie można kupić niestey Ci nie powiem,naucz się korzystać z google,podpowiem ci jedynie że śmigła lewe produkuje APC i Graupner przede wszystkim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 Konrad nie dość że nie możesz pomóc to jeszcze pouczasz !!!! więc po co wogóle opdowiadasz na temat czyżby nabijanie postów ! :twisted: ja tez szukam smigła pchającego do silnika 2ccm widziałem 7x4 w modelarski.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 W riku.pl też są 7x4 lewe, i inne też, ale czy mniejsze, tego nie gwarantuje :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 8 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 zawsze mozna przyciąć. troche szkoda mi 15zł za takie smigielko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 9 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 czyli nie ma 6x4 lewe? a kto moglby zrobic takie smigielko? da się moze? czy trzeba mieć wzornik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 Kurczę,no...rzeczywiście muszę przeprosić gdyż bezpodstawnie pouczyłem Cię abyś użył google.Rzeczywiście nie ma śmigła 6x4L.Na twoim miejscu kupiłbym śmigiełko 7x4,ściął 1,27cm z każdej strony,zaokrąglił końcówki piperkiem ściernym i wyważył je na nowo.Myślę że będzie to znacznie prostsze rozwiązanie niż robienie od podstaw drewnianego śmigła na którym zapewne silnik nie będzie miał rewelacyjnych osiągów.Jeśli mimo wszystko Cię to interesuje na forum bł dość niedawno temat o własnoręcznym wykonywaniu śmigieł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.