Areq Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Hej, Zrobiłem sobie dzisiaj wycieczkę na to zbocze i muszę powiedzieć, że jest świetne. Nie było akurat nikogo, ale jakbyście wybierali się to ja chętnie sie przyłączę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_cbr Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Witam,latałem dziś jakieś 3 km od tego miejsca,jak będziesz się jeszcze wybierał tam,to chętnie się przyłączę. ps.Chyba nie jechałeś na hałdę aż z Tarnobrzegu? :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 na zumi widac samochod zaparkowany na szczycie. Moze ktos narysowac na tym zdjeciu czerwona kreska trase jaka tam dojechac? Wokol widze przemyslowe tereny wiec nie wiem od ktorej strony tam mam dotrzec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TKK Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Może jakąś mapke na googlach zamieścić - bo ja wogóle nie mam pojęcia gdzie to jest. :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olaf Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 na szczyt nie dojedziecie.auta zostawiamy na końcu ulicy bukowej.dokładny opis dojazdu jest na początku tematu ,przecież... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Areq Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Nie, z Krakowa sie przejechałem . Co do dojazdu to dokładnie jak w opisie. Wklepałem w gps'a Łaziska Górne, ulica Bukowa i heja. Asfalt się skończył to się wyczołgałem i podreptałem na górę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 na szczyt nie dojedziecie.auta zostawiamy na końcu ulicy bukowej. A ten w takim razie co tam robi? I nawet chyba model obok lezy. Przyznac sie Panowie kto to. http://www.zumi.pl/,?aziska górne,Szukaj,18.85508825,50.140882500000004,2,1b,namapie.html? EDIT trzeba skopiowac caly link bo go rozwala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Areq Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Jest tam owszem droga na sam szczyt, taka szutrowa, z którą poradzi sobie każde auto osobowe w normalną pogodę, ale ktoś pisał wyżej, że na wjazd trzeba mieć zezwolenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubĆ Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Jak skończę 3m to może się z kolegami pojawimy :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelpiotrek Opublikowano 21 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Jutro wieje zacny wschód do 8m/s bedę w Katowicach od 10-16 więc pojadę na 100% na hołdę może ktoś chętny na wspólne latanie ?? ja tam będę około 10.20 Piotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 21 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Panowie ktoś chętny na weekend? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGJ Opublikowano 22 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2012 Mateusz, na weekend niestety nie - ale dziś lecimy polatać !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 22 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2012 No pewnie! Śmigamy polatać na zboczu! Jeżeli ktoś ma ochotę przed 18stą powinniśmy być (3 sztuki): ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelpiotrek Opublikowano 22 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2012 A ja już wróciłem byłem od 10.30 do 15.00 i był full wypas ) w końcówce wiatr doszedł w porywach do 17,5m/s masakra w powietrzu było fajnie gorzej z lądowaniem bo torbiło nieźle wszystko przez bardzo silną termikę Dzisiaj postawiło mi model laminatowy F3F Storm pionowo do góry jak wszedłem w krawędź komina jasny gwint było pięknie )))) na jutro zapowiadają 8m/s i północny wschód i się zastanawiam czy znowu nie wyskoczyć polatać Byłbym od 14,20 do jakiejś 19,30 ktoś może chętny ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 22 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2012 Piotrek ja z miłą chęcią... Ale no... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelpiotrek Opublikowano 22 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2012 Wiem Mateusz dojazd heh coś pomyślę jak nie na jutro to na następny raz Jutro jadę załadowany z córą sztalugami itd musiałbym się wracać po Ciebie do Chorzowa ale jak bedę jechał pusty to dam Ci znać i podjadę po Ciebie Niestety nie potrafię dodać fotek heh np z picassy web nie te rozszerzenie fotki sic ! cosik mi sie zdaje że stare forum było prostsze przynajmniej był jakiś album a tu nie potrafię nic takiego znaleść Olaf miał rację to raj dla szybowników !!!! link do paru fotek https://picasaweb.go...feat=directlink Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 22 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2012 Z dojazdem żaden problem :)myślę że na weekend pogoda będzie idealna do lotów na zboczu i jakos sobie wspólniepogadamy i p Polatamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelpiotrek Opublikowano 24 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 Mam nadzieję Byłem wczoraj ale wiało z północnego wschodu i ten kierunek niestety jest do bani.Las znajdujący się u dołu zbocza generuje potężne rotory ,także to już nie jest latanie tylko walka o przetrwanie )) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGJ Opublikowano 24 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 Myśmy polatali we wtorek. Ale tak wiało, że szok. Tylko dzieki Mateuszowi mój model wrócił z dalekiej podróży (nad kominami elektrowni) i niestety "skasował się" o zbocze. Ale elektronika przetrwała i jest do odzysku! Jak będzie chwila czasu to wstawię foty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelpiotrek Opublikowano 24 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 Szkoda żeśmy się nie spotkali we wtorek ja się zwinąłem o 15.30 bo ciężko było już z lądowaniem na wiatromierzu miałem max 17,5m/s hehehe.Do konca tygodnia niestety północy wschód więc albo coś może się zmieni albo trzeba będzie poczekać.Niestety dowiedziałem się od Olafa że w zeszłym roku były problemy ze strażą przemysłową i wyganiali modelarzy z hołdy ale to niech już Olaf się bezpośrednio wypowie bo wie lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.