Skocz do zawartości

aparatura e- sky 35MHz jedno pytanie

jarro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprawdzałem tą konfigurację z odbiornikiem od Sky Lady 1. Był tam taki 4-kanałowy odbiornik w przezroczystej obudowie.

Nie jestem pewien czy SL 2 ma ten sam odbiornik, ale może się przyda ta informacja.

Powiem że nie bardzo to współpracuje. A to z powodu odbiornika. Jest naprawdę gorzej niż kiepski. Nadajnik E-Sky bardzo dobrze współpracuje ze wszystkimi innymi odbiornikami. Używałem konfiguracji E-Sky - E-sky (oczywiste), E-sky - Hitec, E-Sky - Multiplex. Wszędzie uzyskiwałem zasięgi - nazwijmy to wystarczające.

W konfiguracjach E-Sky -Hitec używałem nawet kwarców od Sky Lady - też działało.

Ale odbiornik od Sky Lady nie chciał współpracować z innymi nadajnikami, to znaczy raz działał, raz nie działał, a jeśli nawet coś się ruszało (serwa) to zasięg był mizerny (parę metrów).

Można by zrzucić winę na zepsucie odbiornika, ale znajomy potwierdził mi że to normalne z odbiornikami od Sky Lady.

Może tak być, że odbiornik rozstraja kwarc, bo efekt jest właśnie taki, jak by częstotliwości na siebie lekko nie trafiały.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.