Skocz do zawartości

moja najdroższa nakrętka

Gość Anonymous

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous
Opublikowano

Dostałem w spadku szlifierkę na 400v z jednym mankamentem, brakowało jej nakrętki do przykręcenia kamienia. Chciałem kupić i nic, nigdzie nie dostaniesz nakrętki M18x2,5 i do tego lewej. Więc zabrałem się do dzieła na mojej tokareczce, 4 godziny pracy i jest zrobiłem, ale nie pasuje, dlaczego bo zrobiłem M18x2 lewą. Więc jeszce jedno podejście i sukces, w sumie ok 6 roboczogodzin (toczenie, frezowanie) ale jest:

album_pic.php?pic_id=1390

oby Wam łatwiej przychodziły...

Gość Anonymous
Opublikowano

Nie pozostaje nic innego jak cieszyć się z posiadanego sprzętu na którym można robić takie rzeczy, jak i umiejętności, dzieki którym da się takie rzeczy robić. No i oczywiście w nowej szlifierki.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Więc jeszce jedno podejście i sukces, w sumie ok 6 roboczogodzin (toczenie, frezowanie)
Po tytule to się obawiałem, że nakrętka (jej brak) spowodowały jakieś znaczne zniszczenia ;-)

A tu taka miła niespodzianka :-)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie moja robota, podkładkę już dostałem :D

Natomiast krążek gumy pod podkładką to moje dzieło :D

Kamienia też nie robiłem sam :D

Opublikowano

Jakąkolwiek wartość przedstawiają jedynie w komplecie :D

Opublikowano

Witam

Podpisuję się pod tym rękami i nogami - nie ma to jak zrobić coś samemu, dodał bym jeszcze że cała radocha to gonić króliczka...

Pozdrawiam

Opublikowano

Tak jak pisałem na wstępie to chętnie bym tą nakrętkę kupił, tylko gdzie kupić M18x2,5 lewą??

Nawet ukraść nie było skąd!!

Ha może mi kto podpowie :D

Będę wiedział na przyszłość jak tą zgubię, albo jak mi ukradną :D

Opublikowano

Darek.3333 może i był producent jakieś 30 - 40 lat temu...

Jutro rzucę okiem na tabliczkę znamionową to będę wiedział więcej :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.