Andree Opublikowano 15 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 Witam serdecznie wszystkich modelarzy latających i nielatających! Przyszedł czas na odświeżenie mojej przygody z modelarstwem. Dawno temu byłem członkiem modelarni i aeroklubu, i budowaliśmy modele swobodnie latające. Obecnie przyszedł czas na modele zdalnie sterowane, a w tej dziedzinie stawiam pierwsze kroki. Nie siląc się na oryginalność, zbudowałem niedawno RWD-5 by Skazoo, pierwszy oblot już był, choć bez specjalnych sukcesów - od razu szczerze odradzam montowanie silnika Speed 400, gdyż przynajmniej z pakietem Li-Pol 2S nie nadaje się do niczego, a ciąg, jaki zapewnia, powoduje nieuchronne kontakty z ziemią przy każdym manewrze. Obecnie zamontowałem silnik 3f i patrzę z niechęcią na deszcz za oknem - jeśli się przejaśni, to może jeszcze dziś RWD wzbije się nad Poznań :mrgreen: Na szafie leży jeszcze latające skrzydło, zbudowane wcześniej, ale grzecznie czeka na wzrost moich umiejętności pilotażu. Pozdrawiam i życzę pomyślnych lotów! Jędrzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 15 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 Witamy co do silnika to do pakiety 2S trzeba było dać silnik SPEED 400 6V i przekładnie 4:1,1 :wink: mam nadzieje że zjandziesz tu wiele cennych informacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andree Opublikowano 15 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 mam nadzieje że zjandziesz tu wiele cennych informacji Już znalazlem Przekładnia była ok, tylko silnik był 7,2 V i się zbyt niemrawo kręcił. Obecny "dzwonek" TP 2410-09 to niebo a ziemia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 15 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 na 6V też by latał super ale faktycznie zamiana 400 na dzwonek to idelane rozwiązanie zresztą ja zrobiłem taką zmiane w moim ME bf-109 mozesz zobaczyć różniece na filmikach z mojej strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRUUP Opublikowano 15 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 Witam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.