Skocz do zawartości

Align T-Rex 150X - problem z Bindowaniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie przyjaciele,

Po paru latach nieaktywności postanowiłem wrócić do lotniczego hobby. Jako, że niewiele pamiętam odnośnie tego w jaki sposób miałem skonfigurowane poszczególne modele, wszystkie z nich traktuję "od zera" i staram się wszystko poustawiać od nowa tak, jak by były świeżo zakupione.

Na pierwszy rzut przychodzi model Align T-Rex 150X. Nie jestem w stanie zbindować go z moim nadajnikiem Spektrum DX9. Podążałem krok-po-kroku za TYM OTO filmem instruktażowym. Stworzyłem świeży nie-edytowany profil Heli w DX9, zaktualizowałem oprogramowanie modelu oraz nadajnika do najnowszych dostępnych wersji. Zatrzymałem się na momencie bindowania... Satelitka zgodnie z planem zaczyna szybko migać, gdy zaś uruchamiam nadajnik w trybie BIND, po chwili wyskakuje komunikat BIND FAILED, a satelitka gaśnie i nic dalej się nie dzieje. Próbowałem już wszystkiego, łącznie z instalacją poprzednich wersji oprogramowania GRS 150. Jestem totalnie wygłupiony...

Czy ktokolwiek z Was posiada ten model i miałby jakiekolwiek pomysły co może być nie-tak?

Pozdrawiam Serdecznie!

~ Jan

Opublikowano

Ok, po kilku godzinach walki i kopania w internecie, okazuje się że w związku ze zmianą przepisów UE, wszystkie nadajniki wyprodukowane po 2015 roku Nie Wspierają już standardu DSM2... Kiedyś latałem na starej DX6i, helika uszkodziłem i nie chciało mi się naprawiać, przesiadłem się z resztą modeli na DX9, nie będąc świadomym braku wstecznej kompatybilności z DSM2...

Głupi ja, muszę poprostu kupić satelitkę DSMX.

Przepraszam za zamieszanie, temat można zamknąć lub usunąć...

Uszanowanko :)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.