Skocz do zawartości

silnik Le Rhone 9C

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Fotka złożonych kilku elementów. Cylinder chyba czwarty wydrukowany ale i tak jest zły, strasznie ciężko się obiera z podpór i niszczy przy okazji. Podzieliłem go żeby sie drukował z dwóch połówek. Blok ten co jest na zdjęciu też ujawnił parę kosmetycznych poprawek. A głowic wydrukowałem już z dziesięć i cały czas nie mogę trafić z ilością podpór, czasem naświetlania i w ogóle ciężki ten silnik jakiś strasznie... cały czas pod górę z czymś ale może się uda wypracować jakąś metodę.

1.jpg

• Lubię to 1
Opublikowano

...trochę dołożone jeszcze - ale głowica jeszcze do podmiany... zwiększę grubość ścianki i płaszczyznę tego poziomego żeberka trochę pogrubię. Robię jeszcze test druku w ustawieniu na gęstą żywicę, wydłuża to druk z 1,5h do 8 ale jeśli pomoże z jakością? Czemu nie. Ten daszek nad zaworem wydechowym, jak się dobrze przjrzeć zdjęciu widać że jest urwany. Nie wiem czy sliser źle interpetuje model czy ręcznie podpory trzeba tam dodać bo te generowane autoamtycznie nie wystarczają. Walka...

Edit: Po 8h drukowania na drukarce żywicznej uniosły się tylko podpory a głowicy na brak... nie wiem czy to ja świruję czy drukarka...

2.jpg

• Lubię to 1
Opublikowano

Znowu tylko układanka. Jeszcze dwa cylindry do wydrukowania, jarzma popychaczy w druku i... malowanie i składanie

IMG_0950.jpg

IMG_0952.jpg

• Lubię to 2
Opublikowano

Gdybyś nie napisał, że to 3D, to na prawdę miałbym kłopot żeby o tym pomyśleć. Super robota. A czy będzie odwzorowany wewnątrz i elementy ruchome? To by była petarda mieć taką makietę z ruchomymi częściami w modelu!

Ale nawet jeśli poprzestajesz na stronie wizualnej, to i tak wygląda niesamowicie.

Opublikowano

Coraz bliźej końca. Popychacze jeszcze do zrobienia, trochę malowania przed sklejeniem, trochę po, montaż i właście będzie gotowy :)

IMG_0965.jpg

IMG_0966.jpg

• Lubię to 1
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.