Skocz do zawartości

OpenTX Companion i Windows 11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie idzie mi instalacja OpenTX Companion na Windows 11. Po uruchomieniu instalki wyświetla się tylko okno "Błąd wykonania programu" i tyle.

Na Windows 10 z tej samej instalki instalowałem bezproblemowo.

Czy ktoś miał coś podobnie? Jak to zwalczyć?

Opublikowano
W dniu 9.03.2025 o 11:54, pjk11 napisał:

odpal byle iso z linuxem.

Używam też inne programy, których nie ma na linux. Poza tym to komp służbowy. Więc odpada. Ale dzięki za poradę.

W dniu 9.03.2025 o 17:05, Jerzy_R napisał:

Companion 2.3.15 idzie bez problemu

Okazuje się, że admin przesadził w utwardzaniu systemu i u mnie nie szło. Po zluzowaniu polityki bezpieczeństwa poszło.

W dniu 9.03.2025 o 17:05, Jerzy_R napisał:

może przesiądziesz się na edgeTX?

Próbowałem. Ale w Edge skupili się na ficzerach, typu kolorowe i dotykowe ekrany, których u siebie nie mam, a przy okazji zepsuli wersję dla mojego Taranisa. Więc też odpada. Wystarczy mi rdzeń systemu, który w Edge i w Open jest dokładnie ten sam, jest dobrze wygrzany i przez to niesie mniejsze ryzyko błędu oprogramowania. A po próbach z Edge mam wrażenie, że gnają z modyfikacjami do przodu tak, że czasem z tyłu brakuje ;)

Opublikowano
4 hours ago, Market said:

Używam też inne programy, których nie ma na linux. Poza tym to komp służbowy. Więc odpada. Ale dzięki za poradę.

Wiem. Mi chodzilo o odpalenie LiveCD/USB, zrobienie co potrzeba na Companion, reset i tyle. System laduje sie do RAM, dziala i po resecie  znika.

Pozdrawiam

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.