Skocz do zawartości

[S] Frezarka CNC + Laser

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Na sprzedaż chciałbym zaoferować frezarkę cnc z mocowaniem lasera używaną do frezowania w drewnie, sklejce, włóknach syntetycznych oraz w metalach miękkich. Frezarka została zrobiona przeze mnie na podstawie znanego projektu Root 3 cnc. Pole robocze to w aktualnej konfiguracji 500x900mm. Wrzeciono firmy Makita, laser firmy laser Tree sterowanie silnikami krokowymi na tb6600 oraz arduino dodatkowo air assist do lasera. Wszystkie elementy użyte do wykonania maszyny były nowe. Maszynę wykonałem w celach głównie modelarskich, aczkolwiek można jej używać do wszystkich zastosowań. Aktualnie maszyna zamocowana jest do blatu roboczego (blat taki jak w blatach kuchennych) oczywiście mogę sprzedać razem z tym blatem. Fajną cechą maszyny jest to że w przypadku uszkodzenia elementów można je wydrukować co dla osób posiadających drukarkę 3d nie stanowi żadnego problemu. Profile użyte do prowadnic (aluminiowe) można skrócić bądź wymienić na dłuższe zwiększając pole robocze. Główne profile są zalane betonem w celu usztywnienia konstrukcji. Więcej pytań nt. zastosowanych elementów, przewodów itd... telefonicznie.
Super maszyna dla osób chcących rozpocząć przygodę z tego typu urządzeniami.

Cena w okolicach 4400 złotych do negocjacji.
Serdecznie zapraszam.

IMG_8715.jpg

IMG_8716.jpg

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.