Andrzej68IX Opublikowano Piątek o 13:42 Opublikowano Piątek o 13:42 Idzie nowe czy wypadek przy pracy? Miałem dzisiaj przyjemność kupić „ekologiczną” aspirynę/aspirinę. Pani przy okienku w aptece zapytała mnie czy chcę taniej bez opakowania – SZOK? Zapytałem ile zapłacę za tabletki luzem i w opakowaniu. Bez opakowania 36zł w opakowaniu ponad 40zł! Oczywiście wybrałem wersję ECO. Jak myślicie Koledzy czy to stały trend czy jakieś niedopatrzenie logistyczne. Muszę wspomnieć, że bodajże ze dwa lata temu kupowałem serwa w sklepie w Ostrawie i Pan również zapytał mnie czy chcę luzem czy w kartonikach. Miał duże (kilkadziesiąt sztuk) opakowanie zbiorcze oczywiście z wszystkimi dźwigniami i śrubkami z którego wybrał dla mnie 6 sztuk – dosyć duża oszczędność. Jeżeli admin uzna, że to reklama aspiryny to proszę skasować to pierwsze zdjęcie i zostawić tylko fotkę „od tyłu”. A może jednak będziemy się dzielić takimi jaskółkami i reklamować firmy przyjazne środowisku bo to co nas otacza czyli Opakowania Matrioszki (pudło kartonowe, otoczone folią , zalane styropianem w poduszce bąbelkowej, jeszcze otoczone papierem a w środku….. nietłukący się przedmiot) niczemu dobremu nie służą. 1
wojcio69 Opublikowano Piątek o 16:18 Opublikowano Piątek o 16:18 Tak patrzę na to pierwsze zdjęcie i się zastanawiam czy tam na pewno jest apiryna Z kształtu trochę inne mam skojarzenia 2
Rekomendowane odpowiedzi