Rekrut:) Opublikowano 23 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 Witam! Posiadam ten oto silniczek: http://www.emodel.pl/esklep/tower-240821-p-212.html Chcę go przewinąć i tutaj moje pytanie: jakiego użyć do tego drutu??Jaka średnica? Bardzo proszę o pomoc z góry dziękuje :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 23 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 ja bym uzyl drutu 0,4-0,45mm drut miedziany, emaliowany niestety niepowiem ile zwoi bo nie jestem w stanie tego określic, osobiscie dawalbym na max byle by sie miescilo na ząbku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzradek Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 Jeśli chcesz go przewinąć dlatego, że uległ uszkodzeniu, to najlepiej użyć dokładnie takiego samego drutu i ilości zwojów jak oryginalnie. A jeśli przewijasz, żeby zmienić mu parametry, to nie odpowiem bo nie wiem co chcesz uzyskać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 drut 0,4mm 18 zwojów na ząb połącz w trójkąt i będzie bardzo ładnie kręcił śmigłem 9x5 albo SF 10x4,7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekrut:) Opublikowano 25 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 Uległ uszkodzeniu...więc kupię drut 0,4mm i nawinę jak pisaliście.Wielkie dzięki za pomoc :wink: Czy się uda i jak będzie kręcić dam znać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 Jeśli chcesz go przewinąć dlatego, że uległ uszkodzeniu, to najlepiej użyć dokładnie takiego samego drutu i ilości zwojów jak oryginalnie. A jeśli przewijasz, żeby zmienić mu parametry, to nie odpowiem bo nie wiem co chcesz uzyskać. I to jest bardzo sensowna rada dla każdego silnika elektrycznego. Jesli chcesz już robić przeróbki, to musisz wiedzieć co chcesz uzyskać. Zwykłe przezwojenie (przewija się dzieci - przepraszam, zboczenie zawodowe :crazy: :devil: ) robimy takim samym drutem, liczymy ilość zwoi przy odwijaniu starego uzwojenia i nowych nawijamy tyle samo, zachowujemy też układ połączeń. Gwiazda, to gwiazda, trójkąt to trójkąt i każdy ma swoje uzasadnienie, wady i zalety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.