Krzysztof-G2 Opublikowano 23 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 Witam mam pytanie czy ktoś miał styczność z tymi skrzydłami? Czy warto je kupić? A może ktoś ma taką możliwość żeby takie skrzydła wykonać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 23 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 Skrzydla mozesz wycinac samemu - na forum jest pokazana wycinarka do skrzydel - konstrukcja prosta jak cep. Poczytaj o materiale EPP - podobny do styropianu ale duuuuuzo lepszy do naszych potrzeb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 23 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 Tylko jeszcze trzeba mammucie miec miejsce by epp kupic, ponadto cena wysoka. Posiadam EPS25 bodajze - 12 płyt 5x50x120 za 45zl - i rowniez jest dosc wytrzymale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 Skrzydła robiłem ze styropianu FS 15 [duże kulki] lub też FS 20 [troche mniejsze]. FS 15 były dużo lżejsze ale znowu i troche słabsze, idealnie nadawały się do oklejania drewnem, FS 20 oklejone taśmą do 1m rozpiętości nie wymagało wzmocnień. Na forum jest kilka osób które posiadają takie wycinarki komputerowe, analogowe [drut rozpięty na drewnianej ramce] posiada chyba prawie każdy :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof-G2 Opublikowano 24 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 A mógłby mi ktoś zrobić takie skrzydła? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 Kup na allegro badz poszukaj w dziale gielda, kilku kolegow z forum wycina. Budowa samej wycinarki wyjdzie Cie ze 100zl -> Trafo, sciemniacz, kanthal, deski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.