AdrianSW Opublikowano 21 Maja Opublikowano 21 Maja Cześć Jestem Adrian, 28 lat, mieszkam w Świętochłowicach. Jestem na etapie kompletowania mojego pierwszego zestawu do zbudowania pierwszego samolotu RC. Do lotnictwa to mnie ciągnieee jak nic - to moje główne hobby, weekendami siedzę pod płotem na Muchowcu, w Gliwicach czy Pyrzowicach i cykam fotki. Już prawie zapisałem się nawet na kurs szybowcowy, raz leciałem w Częstochowie, zajawka mega - no ale niestety czas stanął na przeszkodzie, jestem trochę uwiązany przez pracę i nie ogarnąłbym tego, żeby zrobić podstawówkę. Może i bym się jakoś spiął, ale też znalazły się inne wydatki, dziecko w drodze i takie tam. Stąd wchodzę na razie do małego lotnictwa modelarskiego - chociaż tyle z tego latania. A przyjdą luźniejsze czasy, to zrobi się i kurs. Elektroniki nie umiem, ale czasem zamiast grać w gry, to kupowałem uszkodzone iphony czy laptopy na olx po 5 dyszek i reanimowalem z tanią lutownicą i mikroskopem z aliexpress. Wyciszało mnie to, mimo, że nie zawsze rozumiałem co robię. W każdym bądź razie spalony kondensator umiałem wymienić :) Mam też drukarkę 3D - akurat ich mialem sporo, to moja ósma, kiedyś wykorzystywałem ją zarobkowo, teraz tylko hobbystycznie - stąd pomysł, żeby szkielet sobie wydrukować, a dokupić tylko elektronikę i pierdoły typu śrubki, druciki itp. Na początek idę budżetowo, choć dopuszczam myśl, że koncept, możliwości, zajawka ewoluują - stąd wziąłem np. kontroler Radiomaster Pocket z ELRS, co by był względnie przyszłościowy, ale nadal niedrogi. Być może będę pytał o pomoc, lub szukał osób z okolic z podobną zajawką Pozdrawiam 2
Rekomendowane odpowiedzi