paweł1919 Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 Witam, męczę się aby ustwić regulator do slinka. Regiel kupiłem używany i nie wiemjakiej firmy. Żeby się silnik kręcił muszę drązkiem od gazu zjechać na dół, a ja tak nie chcę. Przy włączaniu regla mam drążek na minimum. Kupiłem te regiel: http://allegro.pl/item558817177_regulator_silnika_bezszczotkowego_keda_esc_30a.html jest także instrukcja podobnego na aukcji. Przesyłam filmik na youtube.com zobaczycie jak to wygląda:). http://www.youtube.com/watch?v=6YI0cGutaK4 Czytałem tą instrukcję ale ona jest dla mnie trochę mało rozwinięta, nie wiem czy mam przesuwać drązek gazu czy nie. Czekałem z 40sek i cały czas pipczało. W aparaturze gaz mam na 2 kanale E.P.A mam na 100% a EXP na +- 0%. MOże coś tu muszę przestawić? Aparatura Futaba 4EX. W którą stronę ma się kręcić silnik w lewo czy w prawo??jeszcze nie mam łopat,a chce już skleić. Model wyważyłem, na dziób dałem piastę taką jak była w zestawie do silnika keda22-20L i kilka śróbek i 3 gumki. Pakiet był 4 cm od krawędzi kieszeni dla niego przygotowanej i było wszystko ok. Pakiet mogłem przesunąć w stronę ogonda jeszcze 8cm,jakby coś było potem nie tak z łopatkami i piastą to myślę że da się to skorygować pakietem??? Zaznaczam że nie wkładałem kulki do ogona. A i pokaże kołpak i łopatki: http://rcsklep.pl/product_info.php?products_id=359 http://rcsklep.pl/product_info.php?products_id=454 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 a może to rewers na gazie? sprawdz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł1919 Opublikowano 25 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 Witam, rewers czyli ten suwak czy trzeba wchodzić w ustawienia aparaturki. Jest to mój pierwszy model i jestem zielony, dużo czytałem ale co innego czytania a co innego praktyka. A co myślicie o wyważeniu??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 trzeba wchodzić w ustawienia aparaturki trzeba, nie znam się na Twojej ale powinieneś mieć opcje "REVERSE" (należy to zmienić) Wyważenie powinno być ok, skorygujesz pakietem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł1919 Opublikowano 25 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 W którą stronę ma się kręcić silnik w lewo czy w prawo??jeszcze nie mam łopat,a chce już skleić. Dzięki pomogłeś mi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 Powinien się kręcić w przeciwną stronę do ruchu wskazówek zegara :wink: EDIT: Patrząc od przodu modelu. Powodzenia! 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 Do napedu "konwencjonalengo" w prawo patrzac od tylu modelu.Do napedu pchajacego w lewo patrzac od tylu modelu...A kierunek zmieniasz zamieniac ze soba 2 dowolne kabeli polaczenia regulatora do silnika :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 Po pierwsze gaz na "0" to jest wtedy, gdy drążek jest na dole (przy wyświetlaczu). Ty masz odwrotnie i dlatego od razu wchodzisz w tryb programowania. Zmień to reversem. PS Avatarek i temat do innego działu (problem jest ze wszystkim, tylko nie z regulatorem). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kret Opublikowano 29 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 witam jeśli z 2 strony ma niebieski aluminiowy gril (radiator) i to jest 30A do chwilowego 40A to mam identyczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.