Mikołaj 1977 Opublikowano Środa o 19:00 Opublikowano Środa o 19:00 Witam , Czy koledzy, posiadają plany takich modeli jak na zdjęciu . Foto zaczerpnięte z internetu . Pozdrawiam Mikołaj .
Jerzy Markiton Opublikowano Środa o 19:41 Opublikowano Środa o 19:41 To są 2 Purita (te z lewej) i Elf. Planów nie posiadam. Ale ciekawi mnie, dlaczego zaczerniłeś twarze. Zdjęcie było zamieszczone na RC-Network. de. Nie wystarczyło podać skąd zaczerpnięte ? Purito jest zestawem dostępnym na rynku a Elf - to własna konstrukcja. Kilka planów tego typu modeli zostało już tu zamieszczone. Włącznie z wycinankami..... Pozdrawiam - Jurek 1
Mikołaj 1977 Opublikowano wczoraj o 05:46 Autor Opublikowano wczoraj o 05:46 Zamalowałem twarze z prostego powodu , nie mam zgody na upublicznanie cudzych osób w internecie a to ze są z modelami . Bardziej chodzi o tego "ELFA " myśle o jego własnościach lotnych . Szukam planów, aby sobie takiego ręcznie włośnicą wyciąć .
Jakub Bury Opublikowano wczoraj o 09:59 Opublikowano wczoraj o 09:59 Elf jest teraz dystrybuowany w formie zestawu przez hr-modellbau.com wcześniej sam konstruktor Georg Kruse, (z którym miałem przyjemność latać w jednym teamie na zawodach ) sam dystrybuował zostawy. Ponieważ jest to działalność komercyjna, wątpię aby można było zdobyć plany.
Jerzy Markiton Opublikowano wczoraj o 20:56 Opublikowano wczoraj o 20:56 Georg Kruse odmówił mi udostępnienia planów. Zaproponował mi zestaw na 2026 rok.... Czyli planów raczej nie zdobędziesz. Myślałem identycznie - 1 szt. na próbę i celem porównania. Ale na RC-Network masz pliki DXF modelu Nores 2 - też ciekawy, przynajmniej jeśli wierzyć konstruktorowi. Plany KIwi i Wiki były opublikowane. Jpeg-i pod piłkę włośnicową wystarczą ? Można działać ! Pozdrawiam - Jurek
Rekomendowane odpowiedzi