kuba r. Opublikowano Środa o 21:33 Opublikowano Środa o 21:33 Cześć, od jakiegoś czasu mam problem z w/w silnikiem (EMAX SILNIK CF2822) w zestawie z regulatorem 18A i śmigłem GWS 1060 i pakietem li-pol 3S. Wygląda to tak, że z minutę po uruchomieniu silnik na pełnym gazie pobiera ok. 17A i model lata jak trzeba w pewnym momencie prąd spada do ok. 12A i tak już zostaje - wygląda to tak, że właściwie od 2/3 do pełnego gazu nie ma żadnej różnicy w ciągu. Dodatkowo silnik bardzo się nagrzewa, a regulator i pakiet są ledwo ciepłe. Problem raczej nie leży w pakiecie, ponieważ w innym modelu ten pakiet oddaje stałe 27A prądu. Wartości prądów mierzone na ziemi między lądowaniami i startami Silnik lata w akrobacie z EPP i przeżył sporo kraks stąd zastanawiam się, czy wymienić na nowy, czy może problem tkwi gdzieś indziej. Pozdrawiam, Kuba
qbapfmrc Opublikowano Czwartek o 12:10 Opublikowano Czwartek o 12:10 Miałem kiedyś podobny problem, wprawdzie moc nie spadała nagle do określonej wartości ale byl taki "martwy" zakres w granicach ok 50-70% mocy. Od aku naładowanego do 100% tzn ilość Volt nie miała znaczenia. Notabene też w lekkim akrobacie. 😀 Z tego co pamiętam pomogła chyba wymiana regla. Kombinowałem jednak najpierw z różnymi silnikami i pakietami. W końcu padło na regiel. Co chyba jednak nie znaczy że mój regiel był wadliwy: po prostu z tym konkretnym silnikiem tak miał. Obecnie Regiel leży na półce ale może jeszcze kiedyś go użyję.
kuba r. Opublikowano Piątek o 10:53 Autor Opublikowano Piątek o 10:53 U mnie sytuacja wygląda tak, że dopiero jakiś czas temu zauważyłem opisaną przypadłość, wcześniej wszystko działało bez zarzutu. Niestety nie mam możliwości sprawdzenia silnika na innym regulatorze.
Rekomendowane odpowiedzi