razor Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 ostatnio jeździłem sobie po parku (w miarę równy) modelem spalinowym (CEN fun factor st2) i trafiłem na lekko wystający krawężnik (kilka centymetrów), niestety samochód jechał szybko i go wybiło, pofikołkował i do tego zgubił koło :/ złamała się końcówka osi (zaraz za piastą tylnego koła, gdzie przechodzi kołek). Stąd moje pytanie. Jak często się Wam coś uszkadza, łamie w modelach? Liczyłem na to że są one bardziej wytrzymałe :/ czy może dopiero drogie modele (2-3k ?) są zbudowane z pancernych materiałów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 ostatnio jeździłem sobie po parku (w miarę równy) modelem spalinowym (CEN fun factor st2)i trafiłem na lekko wystający krawężnik (kilka centymetrów), niestety samochód jechał szybko i go wybiło, pofikołkował i do tego zgubił koło :/ Obrazek złamała się końcówka osi (zaraz za piastą tylnego koła, gdzie przechodzi kołek). Stąd moje pytanie. Jak często się Wam coś uszkadza, łamie w modelach? Liczyłem na to że są one bardziej wytrzymałe :/ czy może dopiero drogie modele (2-3k ?) są zbudowane z pancernych materiałów? Sorry, ale my staramy się przebywać parę centymetrów nad krawężnikami. A wytrzymałość naszych modeli sprawdzamy w kontakcie z kretami. Zazwyczaj One wygrywają - buuuuuu .... ps. To chyba nie ten dział .... zaglądnij do działu KRAKSA - wiele ciekawych wątków :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Kłosowski Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Widzę, że chyba pomyliłeś fora :crazy: To jest forum lotnicze, możesz jednak odwiedzić to forum tam na pewno otrzymasz odpowiedź. Aby nie być tylko krytykiem, dodam że również jeżdżę modelami i prędzej łamie się wahacz lub jego mocowanie, więc twój przypadek nie jest normalny. Jak masz tokarkę, lub znasz kogoś kto ma i się na tym dobrze zna, to za małe pieniądze można sobie dorobić, ważne by nie oszczędzać na materiałach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Dwie rady: 1.Zmień dział lub forum 2.Kup sobie model a nie Cen'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
razor Opublikowano 27 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 eh, przepraszam faktycznie, niechcący trafiłem na latające RC :/ zmyliła mnie nazwa forum 'Polskie Forum Modelarskie' wrócę tu jak złożę sobie HK450, może za miesiąc/dwa (najpierw symulator ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Widzę, że chyba pomyliłeś fora :crazy: To jest forum lotnicze No bez przesady! A ten dział to co? http://pfmrc.eu/viewforum.php?f=106 Fakt, że mało popularny, ale przyczyniają się do tego właśnie takie teksty jak powyżej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Kłosowski Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Faktycznie, przepraszam za błąd :oops: Jednak uważam, Iż na świecie powinien zostać zachowany jakiś porządek- podział na lotnicze i samochodowe. P.S. Ale to tylko moje zdanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 "Jednak uważam, Iż na świecie powinien zostać zachowany jakiś porządek- podział na lotnicze i samochodowe." Modelarstwo rc jest jedno ,nieważne czy lata czy jeździ czy pływa. Nasze forum nazywa się PFM rc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Kłosowski Opublikowano 28 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 Nie miałem na myśli kompletnego rozdzielenia tych 2-óch dziedzin tego samego hobby ;D Ale skończmy dyskusję na ten temat, bo to chyba podpada pod OT 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
razor Opublikowano 29 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 Dwie rady:2.Kup sobie model a nie Cen'a jakie firmy zatem proponujesz? co jest nie tak albo tak z Cen? rozwiń myśl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 31 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 Rozwijam myśl:Tamiya,Kyosho,Traxxas,Losi,Asso,Robitronik i mógłbym tak wymieniać jeszcze parę,choć i one miewają wpadki.Dlaczego ?Odpowiedź masz na swoim zdjęciu,jakość materiałów.Po chińczyku za 600zł nie należy się spodziewać niczego poza niską ceną.Kiepska jakość tworzyw,silniki z marnymi osiągami, które nie dają się poprawnie wyregulować(skacząca temperatura).Zajmuję się obecnie tym zawodowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIP_PL Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Eee... z Twojej listy wywaliłbym Tamiy'ę... i dodał HPI :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ragi Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Przecież samolot zanim wystartuje też 'jedzie' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Eee... z Twojej listy wywaliłbym Tamiy'ę...i dodał HPI :mrgreen: Poza Savem i Bają 5B reszta chłam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIP_PL Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Ja mam E-Firestorma Fluxa i nie narzekam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-ky Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Do zabawy najlepszy Traxxas. Asso i Losi to sa modele na zawody i sa troche za delikatne. HPI i tansze Tamiya nie naleza do zadnej z wyzej wymienionych grup. Model najlepiej kupowac taki jaki sprzedaja w lokalnym sklepie modelarskim i maja do niego czesci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.