Jacek Walenciak Opublikowano 28 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2009 Tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mito Opublikowano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 Miło popatrzeć jakie ludzie piękne rzeczy robią A ile on waży do lotu, i jaką ma powierzchnię nośną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Walenciak Opublikowano 29 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 Dziękuję za ciepłe słowa uznania. Cieszy mnie ogromnie, że model podoba się kolegom. Powierzchnia skrzydeł wynosi 34,9 dm2, motylka - 2,7 dm2. Waga do lotu 1955 g po ostatnim remoncie kadłuba. Waga wyszła większa niż zakładałem, musiałem dołożyć trochę ołowiu na ogon, bo środek ciężkości był zbyt przedni. Gdybym zastosował lżejszy silnik (np. outrunner) i pakiet o mniejszej pojemności to na pewno zmieściłbym się w zakładanej wadze ok 1800 g. Jednak ta waga przydaje się do latania przy silniejszym wietrze :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.