madrian Opublikowano 29 Marca 2009 Opublikowano 29 Marca 2009 "Zabiłem kreta". "Upolowałem Kreta" "Miałem kreta". Praktycznie nie ma tygodnia by nie słyszeć o poczciwym zwierzątku z czarnym futerkiem. I tak mi chodzi po głowie... Skąd się wziął kret? Od kiedy jest z nami? Musiał się z skądś wziąść. Dochodzenie publiczne - Kto pierwszy użył określenia "Kret" na wydrążenie dziury w ziemi, przy użyciu energii kinetycznej modelu latającego? :wink: Czy był to sfrustrowany nastolatek? A może zasłużony weteran? Piszcie, skąd waszym zdaniem wziął się:
buwi777 Opublikowano 30 Marca 2009 Opublikowano 30 Marca 2009 http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=10576&start=105 post JANKA z godz. 18.40 zdjęcie nr 6 od góry - kto zrobił dziurę w podłożu :devil: :?:
karlem Opublikowano 30 Marca 2009 Opublikowano 30 Marca 2009 ...eee, co najmniej naście lat starsze :wink: To biedne zwierzę ciągle było na językach: "...wglebiłeś, że wszystkie krety w okolicy pozdychały na zawał serca...", "...noszenia takie były, że krety z ziemi wyrywało..." , itp. Trudno dziś będzie dociec, kto pierwszy "zabił kreta". A to takie sympatyczne zwierzątko...
Ybami Opublikowano 30 Marca 2009 Opublikowano 30 Marca 2009 A to takie sympatyczne zwierzątko... Sympatyczne jest dopuki komus nie wykopie dziury w trawniku :twisted:
darek.3333 Opublikowano 30 Marca 2009 Opublikowano 30 Marca 2009 Krety strasznie zryły tej wiosny pole na którym latamy. Ale są o tyle w porządku , że ryją na skraju środek pozostawiając wolny. W rzeczywistości to jednak nie ich dobra wola tylko fakt dużej ilości wody na środku pola. Strach pomyśleć co będzie jak pole podeschnie... :wink:
Gość Anonymous Opublikowano 31 Marca 2009 Opublikowano 31 Marca 2009 Strach pomyśleć co będzie jak pole podeschnie... :wink: łopata w rękę, troszke betonu i robimy pas betonowy xD
darek.3333 Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Strach pomyśleć co będzie jak pole podeschnie... :wink: łopata w rękę, troszke betonu i robimy pas betonowy xD Tylko , że w rzeczywistości jest to łąka rolnika uprawiającego i koszącego trawę na siano. Chyba by mu beton nie przypadł do gustu na środku jego łąki :lol2:
madrian Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Przykrywajcie go na noc dociętą darnią. Mógł sołtys asfalt zwijać, to możecie chyba rozwijać trawę? :twisted: I ślada po betonie nie będzie...
darek.3333 Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Ale śladem sołtysa raczej zwijany beton by się nadał...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.