meteor Opublikowano 7 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 Witam poszukuję schematu prostego regulatora do silnika szczotkowego, potrzebny prąd to jakieś 500mAh wiec bardzo malutki, regulator oczywiście RC, najlepiej żeby miał "wsteczny". Używałem elektronik od serwa ale okazała się zbyt słaba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 czesc proste są opisane na stronie Teosia a jak chcesz z PIC to napisz na maila to pośle Ci materiały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 sądzę że nie opłaca mi się robić tamtych regli ponieważ nie mają wstecznych (ale pewny nie jestem, czytałem dość dawno) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Aha chodzi ci o regulator dwukierunkowy ? Czyli silnik w lewo lub w prawo ? Co prawda nie robiłem z serwa takiego układu ale może można dać do elektroniki większe tranzystory . Niestety nie mam żadnej elektroniki serwa zeby sprawdzic co tam siedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 narazie to jest nieaktualne, elektronika była z HS-81, więc może ze standardowego będzie lepsza :] , w tej chwili nie będę tego robił, biorę sie za samoloty :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.