Skocz do zawartości

PROSTY REGULATOR

meteor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

poszukuję schematu prostego regulatora do silnika szczotkowego, potrzebny prąd to jakieś 500mAh wiec bardzo malutki, regulator oczywiście RC, najlepiej żeby miał "wsteczny". Używałem elektronik od serwa ale okazała się zbyt słaba.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

sądzę że nie opłaca mi się robić tamtych regli ponieważ nie mają wstecznych (ale pewny nie jestem, czytałem dość dawno)

Opublikowano

Aha chodzi ci o regulator dwukierunkowy ? Czyli silnik w lewo lub w prawo ? Co prawda nie robiłem z serwa takiego układu ale może można dać do elektroniki większe tranzystory . Niestety nie mam żadnej elektroniki serwa zeby sprawdzic co tam siedzi :(

Opublikowano

narazie to jest nieaktualne, elektronika była z HS-81, więc może ze standardowego będzie lepsza :] , w tej chwili nie będę tego robił, biorę sie za samoloty :twisted:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.