Stanislaw Opublikowano Piątek o 15:52 Opublikowano Piątek o 15:52 Witam Posiadam silnik DL 100 zakupiony z drugiej ręki . Jaka może być przyczyną różnych temperatur na cylindrach i jest trochę nie równa praca silnika
Stanislaw Opublikowano Sobota o 17:27 Autor Opublikowano Sobota o 17:27 Jeszcze nie mieżyłem termometr ale dotykając ręką jest wyraźnie różnica między nimi
ER_ Opublikowano Sobota o 22:54 Opublikowano Sobota o 22:54 Szczerze mowiac to ciezko cos powiedziec nie widzac tego silnika i jak pracuje. Nierowna praca czyli co sie dzieje? Moze gdzies lapie lewe powietrze i dlatego jest roznica temperatur.
Stanislaw Opublikowano 6 godzin temu Autor Opublikowano 6 godzin temu Witam uszczelki są dane nowe . Silnik był całkowicie rozebrany ,cylindry tłoki bez większych rys . Wymienione zostały pierścienie luz na zamkach 0,05mm. Trochę nie podobał mi się wał (nie mam gdzie sprawdzić ) nie wiem czy nie jest przesunięty na czopach . W czasie prób silnika były zamieniane świece na cylindrach także przewody od modułu . nie ma jak sprawdzić maksymalnego górnego położenia tłoka gdyż świece są wkręcane pod kątem pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi