malinn Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Witam Jutro tj 19.04.09 zapowiada się ładna pogoda na loty na zboczu. Wiać ma z wschodu 4m/s - idealnie na Topolno. Może ktoś z okolicznych modelarzy odwiedzi jutro to zbocze? Chętnie byśmy z kumplem polatali w większej bandzie :rotfl: Górka jest wysoka na 30m , a na niej ładna wykoszona ląka 100m na 70m do lądowań. Jak będzie słońce to i termika na bank. Wpadać kto może
malinn Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2009 u.p. Wpadnie ktoś polatać bo będzie nieźle jak widzię ?
malinn Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Na dole widać drogę dojazdową. Z lewej mamy Świecie a z prawej strony jest Bydgoszcz. Jadąc asfaltem z Świecia na łuku skręcamy w prawo i dalej 200m. Zostawiamy auto na dole i pod górkę jest droga gruntowa .Górka widoczna jest dobrze z drogi. Jadąc z Świecia trzeba skręcić na Gruczno i w Grucznie kierować się wzdłuż ciągnących się zbocz w stronę Bydgoszczy ( jest to droga równoległa tyle , że doliną Wisły do trasy Bydgoszcz - Świecie). Jadąc z Bydgoszczy w kier. Świecia w Zbrachlinie skręcamy na Topolno potem cały czas prosto przez Topolno w dół asfaltem. Na dole po prawej będzie kościół widoczny na zdjęciu i dalej za 400m widać będzie po lewej zbocze. Zapraszam na loty
smootny Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Jutro zjawię się z Blizzardem :] obadamy co to potrafi :mrgreen:
malinn Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Na razie wieje ładnie. Zapowiada się więc niezłe latanko. Na razie będzie nas 3 - ja , Manaq i Smootny. Może ktoś jeszcze wpadnie? Wstępnie spotkanie ustalone na 12.00 ;-) Na górce jest ławka , elegancka łąka i jakieś ognicho też będzie ;-) PS Wiatr okazał się za mały i lataliśmy na łące. Poznało się nowego kolegę i nawet mu model ubiliśmy. Mam nadzieje że następnym razem frekwencja będzie lepsza ;-)
smootny Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Nie dokońca ubiliście - dziś dojedzie regulator i Blizzardzik znów będzie w 100% sprawności . Ps. Dojechały również mocniejsze silniki z HobbyCity - więc jest na czym testować :]
discard Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Witam Czy w ten weekend koledzy również planują jakieś latanie w tej okolicy? Jestem początkującym modelarzem, a że mieszkam niedaleko to chętnie bym poznał kogoś mądrzejszego od siebie:)
smootny Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Opublikowano 25 Kwietnia 2009 dziś loty w Chełmnie - jak by co zapraszam:]
malinn Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Dziś tj.25.04.2009 latanie będzie w Świecu na zboczu - zobcze zaraz po prawej stronie za świeciem w jadąc w kierunku Grudziądza. Jest to skarpa zaraz za Szpitalem w Świeciu. Zapraszam do lotów. Wiać ma ładnie na pewno latanie pewne będzie. Zbocze ma 60m i jest gdzie wylądować.
smootny Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Od której godziny zaczynacie ?? Może jednak zrobimy wspólne latanie ?? w jakimś wypośrodkowanym miejscu ?? :mrgreen:
malinn Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Będe wiedział na jakie zbocze wieje idelnie o 15.00 (kumpel jedzie wcześniej na zwiady) Mogą to być Strzelce Dolne , Zamczysko lub Świecie. Zadzwoń do mnie po 15 albo ja zadzwonie. Bede ja mój kumpel i Manaq , może kots sie jeszcze narysuje ? Na zboczu zamierzam być o 16.
smootny Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Jak dorwię na szybko jakiś regulator :mrgreen: to i ja będę - może by się udało piotra z Chełmna równiez zabrać :] jak by co daj znaka na sms to dojedziemy..
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.