Skocz do zawartości

Wspólne latanie na zboczu - Kuj.-pomorskie

malinn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jutro tj 19.04.09 zapowiada się ładna pogoda na loty na zboczu. Wiać ma z wschodu 4m/s - idealnie na Topolno.

Może ktoś z okolicznych modelarzy odwiedzi jutro to zbocze? Chętnie byśmy z kumplem polatali w większej bandzie :rotfl:

Górka jest wysoka na 30m , a na niej ładna wykoszona ląka 100m na 70m do lądowań. Jak będzie słońce to i termika na bank.

Wpadać kto może

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

42546655.jpg

Na dole widać drogę dojazdową. Z lewej mamy Świecie a z prawej strony jest Bydgoszcz.

Jadąc asfaltem z Świecia na łuku skręcamy w prawo i dalej 200m. Zostawiamy auto na dole i pod górkę jest droga gruntowa .Górka widoczna jest dobrze z drogi. Jadąc z Świecia trzeba skręcić na Gruczno i w Grucznie kierować się wzdłuż ciągnących się zbocz w stronę Bydgoszczy ( jest to droga równoległa tyle , że doliną Wisły do trasy Bydgoszcz - Świecie).

Jadąc z Bydgoszczy w kier. Świecia w Zbrachlinie skręcamy na Topolno potem cały czas prosto przez Topolno w dół asfaltem.

Na dole po prawej będzie kościół widoczny na zdjęciu i dalej za 400m widać będzie po lewej zbocze.

Zapraszam na loty

Opublikowano

Na razie wieje ładnie. Zapowiada się więc niezłe latanko. Na razie będzie nas 3 - ja , Manaq i Smootny. Może ktoś jeszcze wpadnie?

Wstępnie spotkanie ustalone na 12.00 ;-)

Na górce jest ławka , elegancka łąka i jakieś ognicho też będzie ;-)

PS

Wiatr okazał się za mały i lataliśmy na łące. Poznało się nowego kolegę i nawet mu model ubiliśmy.

Mam nadzieje że następnym razem frekwencja będzie lepsza ;-)

Opublikowano

Nie dokońca ubiliście - dziś dojedzie regulator i Blizzardzik znów będzie w 100% sprawności .

Ps. Dojechały również mocniejsze silniki z HobbyCity - więc jest na czym testować :]

Opublikowano

Witam

Czy w ten weekend koledzy również planują jakieś latanie w tej okolicy? Jestem początkującym modelarzem, a że mieszkam niedaleko to chętnie bym poznał kogoś mądrzejszego od siebie:)

Opublikowano

Dziś tj.25.04.2009 latanie będzie w Świecu na zboczu - zobcze zaraz po prawej stronie za świeciem w jadąc w kierunku Grudziądza. Jest to skarpa zaraz za Szpitalem w Świeciu.

Zapraszam do lotów. Wiać ma ładnie na pewno latanie pewne będzie. Zbocze ma 60m i jest gdzie wylądować.

Opublikowano

Będe wiedział na jakie zbocze wieje idelnie o 15.00 (kumpel jedzie wcześniej na zwiady)

Mogą to być Strzelce Dolne , Zamczysko lub Świecie.

Zadzwoń do mnie po 15 albo ja zadzwonie. Bede ja mój kumpel i Manaq , może kots sie jeszcze narysuje ? Na zboczu zamierzam być o 16.

Opublikowano

Jak dorwię na szybko jakiś regulator :mrgreen: to i ja będę :lol:

- może by się udało piotra z Chełmna równiez zabrać :]

jak by co daj znaka na sms to dojedziemy..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.