malinn Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Witam Jutro tj 19.04.09 zapowiada się ładna pogoda na loty na zboczu. Wiać ma z wschodu 4m/s - idealnie na Topolno. Może ktoś z okolicznych modelarzy odwiedzi jutro to zbocze? Chętnie byśmy z kumplem polatali w większej bandzie :rotfl: Górka jest wysoka na 30m , a na niej ładna wykoszona ląka 100m na 70m do lądowań. Jak będzie słońce to i termika na bank. Wpadać kto może Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 u.p. Wpadnie ktoś polatać bo będzie nieźle jak widzię ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Na dole widać drogę dojazdową. Z lewej mamy Świecie a z prawej strony jest Bydgoszcz. Jadąc asfaltem z Świecia na łuku skręcamy w prawo i dalej 200m. Zostawiamy auto na dole i pod górkę jest droga gruntowa .Górka widoczna jest dobrze z drogi. Jadąc z Świecia trzeba skręcić na Gruczno i w Grucznie kierować się wzdłuż ciągnących się zbocz w stronę Bydgoszczy ( jest to droga równoległa tyle , że doliną Wisły do trasy Bydgoszcz - Świecie). Jadąc z Bydgoszczy w kier. Świecia w Zbrachlinie skręcamy na Topolno potem cały czas prosto przez Topolno w dół asfaltem. Na dole po prawej będzie kościół widoczny na zdjęciu i dalej za 400m widać będzie po lewej zbocze. Zapraszam na loty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smootny Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Jutro zjawię się z Blizzardem :] obadamy co to potrafi :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Na razie wieje ładnie. Zapowiada się więc niezłe latanko. Na razie będzie nas 3 - ja , Manaq i Smootny. Może ktoś jeszcze wpadnie? Wstępnie spotkanie ustalone na 12.00 ;-) Na górce jest ławka , elegancka łąka i jakieś ognicho też będzie ;-) PS Wiatr okazał się za mały i lataliśmy na łące. Poznało się nowego kolegę i nawet mu model ubiliśmy. Mam nadzieje że następnym razem frekwencja będzie lepsza ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smootny Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Nie dokońca ubiliście - dziś dojedzie regulator i Blizzardzik znów będzie w 100% sprawności . Ps. Dojechały również mocniejsze silniki z HobbyCity - więc jest na czym testować :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
discard Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Witam Czy w ten weekend koledzy również planują jakieś latanie w tej okolicy? Jestem początkującym modelarzem, a że mieszkam niedaleko to chętnie bym poznał kogoś mądrzejszego od siebie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smootny Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 dziś loty w Chełmnie - jak by co zapraszam:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Dziś tj.25.04.2009 latanie będzie w Świecu na zboczu - zobcze zaraz po prawej stronie za świeciem w jadąc w kierunku Grudziądza. Jest to skarpa zaraz za Szpitalem w Świeciu. Zapraszam do lotów. Wiać ma ładnie na pewno latanie pewne będzie. Zbocze ma 60m i jest gdzie wylądować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smootny Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Od której godziny zaczynacie ?? Może jednak zrobimy wspólne latanie ?? w jakimś wypośrodkowanym miejscu ?? :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Będe wiedział na jakie zbocze wieje idelnie o 15.00 (kumpel jedzie wcześniej na zwiady) Mogą to być Strzelce Dolne , Zamczysko lub Świecie. Zadzwoń do mnie po 15 albo ja zadzwonie. Bede ja mój kumpel i Manaq , może kots sie jeszcze narysuje ? Na zboczu zamierzam być o 16. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smootny Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Jak dorwię na szybko jakiś regulator :mrgreen: to i ja będę - może by się udało piotra z Chełmna równiez zabrać :] jak by co daj znaka na sms to dojedziemy.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.