Skocz do zawartości

F 18 gdzie SC??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Popraw link. Chyba ze tylko mi nie działa. A nie masz ŚĆ na planach zaznaczonego? Jesli jest to mimo napędu nie powinien się zmieniać :wink: [ewentualnie, myślę, że delikatne danie do tyłu polepszy sprawę :D Ale to tylko moje przemyślenie ]

Opublikowano

Na planach jest zaznaczony w odległości 3 -3,5 cala od początku skrzydła czyli od tego miejsca gdzie kończy się wręga F3.....

Opublikowano

3.5 cala to jest w przeliczeniu 8.89cm w zaokrągleniu 9.

3 cale to 7,62 [7.7cm w zaokrągleniu]

Dla ułatwienia :wink: Może się komuś przyda...

Według google 1cal=2.54cm dla jasności :mrgreen:

Opublikowano

Nie pytaj tylko dawaj :P Małe pytanie, jesteś z tego Garwolina co dziś tam byłem? xD [garwolin w województwie mazowieckim, niedaleka Kołbieli, Górzna, ŻELECHOWA, Miastkowa itd.]

Opublikowano

foto z budowy nizej model jeszcze nie skonczony ale niebawem :lol:

www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/17a9df57eced091c.html

www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/49267e43bba70345.html

www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ab25e65b50bb461c.html

Opublikowano

depron jest grubosci 5mm myslalem nad polozeniem listewek sosnowych lecz model i tak jest duzo za cieszki na tyl wiec przez cala dlugosc dalem listewke balsowa 5mm mysle ze starczy a jezeli nie to naped pede musial przeniesc bardziej do przodu. :(

Opublikowano

A do zabudowy, użyj rurki od papieru o ile średnica będzie OK. Albo zwiń z tektury ładny kształt, a nie powgniataną kartkę papieru :P A akumulator gdzie masz?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja mam takie male pytanie czy do napedu tunelowego moge wykorzystac silnik spalinowy?? powiedzy o mocy 1.5Kw?? czy tu nie tylko o moc chodzi ale takze o obroty silnika?

Opublikowano

witam!

Niestety żaden z silników OGÓLNIE dostępnych na rynku nie napędzi wentylatora.

Do impelerów stosuje się: OS-max 0,91 VRDF.,K&B 100.,Rossi0,91 oraz OPS 0,91.

Silniki te kręcą od 20-25 tyś/obr na minutę moce w przedziale 3,5-5,0 kucyków.

Chcesz zdjęcia wentylatorów i silnika K&B 100 pisz na prywatą skrzynkę .

Ja przeszłem na jety więc trochę "towaru leży i się kurzy.

Pozdrowienia DLA wszystkich zainteresowanych.

Piotrek

Opublikowano

Leda_g, Witam! posiadam dwa silniki K&B 100 oraz kilka wentylatorów :Bayron, Gleihauf, Bauer wszystkie wentylatory są w układzie pchającym czyli patrząc od dziobu: rura ,silnik, wetylator. Rozruch odbywa się od "odbytu"

Mam też ropoczętego F-68 Sabre z Bayrona.

Pisz co Cię interesuje to podeślę zdjęcia.

pozdrowienia

Piotr Kalinka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.