Gość slawekmod Opublikowano 30 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 Wręgę silnikową i 2 cm kadłuba od niej pomaluj rzadką żywicą epoksydową , epidian , distal rapid lub inną.Zabezpieczysz w ten sposób model przed paliwem. Potem kładziesz dociętą folię i prasujesz bezpośrenio na balsę.Jak zagruntujesz balsę to będą się robiły bąble .Balsa musi"oddychać" pod folią.Polakierowana nie będzie przepuszczała powietrza i po nałożeniu folii efekt będzie tragiczny.Przreabiałem to na własnych modelach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bojler Opublikowano 31 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 Sławek dzięki, myślę że uda mi się spitfire pokryć folią bez jakiś problemów. Do oklejania użyję żelazka modelarskiego. Jak to wyjdzie to będzie opisane w odpowiednim temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 31 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 Jak coś to zadzwoń do mnie i może coś doradzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.