a_skot Opublikowano Poniedziałek o 17:28 Opublikowano Poniedziałek o 17:28 Witam. Dawno mnie tu nie było... Mam pewien problem - potrzebuję stworzyć mikser w którym wychylenie steru kierunku byłoby odwrotnie proporcjonalne do wychylenia drążka gazu To znaczy, w miarę wzrostu prędkości modelu wychylenia steru kierunku byłyby coraz to mniejsze Mikser użyty by był w modelu airboat'a. Ma ktoś jakiś pomysł?
Jerzy_R Opublikowano Wtorek o 17:49 Opublikowano Wtorek o 17:49 Może: krzywa 2 pkt. -100, -20 w linii miksera SK wstawić linię Ewentualnie zdefiniować aktywujący to przełącznik (w pliku to SA-). Frsky_X7_kier_do_gaz.etx X7.mp4
a_skot Opublikowano 17 godzin temu Autor Opublikowano 17 godzin temu Dziękuję serdecznie Jak tylko znajdę chwilę przećwiczę to
Market Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu Albo jeszcze bardziej minimalistycznie, samym mikserem, bez krzywej - lubię minimalizować ustawienia W aparaturze mam wersję angielską, ale jak kto używa polskiej to łatwo można się zorientować, o które parametry chodzi. Te dwie wartości w zielonej ramce Weight i Offset można dobrać tak, że ich suma wartości bezwzględnych da % wychylenia w min gazu, a różnica da % wychylenia w max gazu. W tym konkretnym przypadku: - w min gazu będzie 60+40 = 100% wychylenia steru kierunku - w max gazu będzie 60-40 = 20% wychylenia steru kierunku czyli to samo co w poprzednim przykładzie z krzywą. Choć przyznaję, że sposób z krzywą jest chyba czytelniejszy. Ale to właśnie wielka zaleta OpenTX (EdgeTX), że ten sam efekt można uzyskać na wiele równoważnych sposobów
Rekomendowane odpowiedzi