arekborzy Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Witam. Szukam pomocy! spalił sie zapłon - prawdopodobnie były przeładowane ogniwa(4 cele). jak to naprawic? Nowy kosztuje 450 zł -troche drogo. Moj silnik ma jakieś 3 lata więc jest to starszy typ zapłonu . W samym zapłonie wszystko jest elegancko zalane klejem ( orginalnie) . Nie mam pojęcia jak sie do tego zabrać. Prosze o pomoc!
jogi99 Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Witam W ZDZ-cie tez mi polecial zaplon - nic sie raczej nie da zrobic. Wnetrze zalane na amen żywicą) - kupuj nowy - niestety...
Major Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Kolego, jesli miałes MTZ-1 (chyba) ja mam taki nowy, został mi z mojego MVVS 35. Ja kupiłem sobie ten ICL-u czarny i na mniejsz swiece + glowica + magneto, dlatego cały komplet mi zostal od tego nie uzywany.
Grabcio Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Może miałeś szczęście i poleciał tylko czujnik Halla? Jak chcesz koniecznie dobrać się do środka modułu to go podgrzej do 90 - 100 stopni. Zalewa w temperaturze powinna trochę skruszeć i dać się po kawałeczku wyskrobać. Moim zdaniem jednak gra nie warta świeczki i po wyeliminowaniu możliwości spalenia się czujnika pozostaje wymiana modułu.
arekborzy Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Kolego, jesli miałes MTZ-1 (chyba) ja mam taki nowy, został mi z mojego MVVS 35. Ja kupiłem sobie ten ICL-u czarny i na mniejsz swiece + glowica + magneto, dlatego cały komplet mi zostal od tego nie uzywany. wysłałem Ci meila. moze coś wymyślimy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.