Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. mirolek Opublikowano 4 godziny temu Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 4 godziny temu O jakiegoś czasu otrzymywałem prośby o pokazanie budowy modelu "Wicherek" w odcinkach Modelarskiego Poradnika na YT Swojego Wicherka zbudowałem 40 lat temu i nie bardzo miałem ochotę na powtórkę ale budowy modelu podjęła się Amelia - uczestniczka zajęć w modelarni Aeroklubu Krakowskiego. Model powstaje powoli ale systematycznie. Konstrukcja modelu jest na ukończeniu dlatego zdecydowałem się pokazać na forum tą historię zapisaną w kilku odcinkach w której 14-o latka po wykonaniu rzutka, Jaskółki, depronowego To-To ... buduje swój kolejny model latający - pierwszy który można nazwać "konstrukcją klasyczną". Wicherek 10 to model który moim zdaniem idealnie się nadaje na początek przygody ze sklejaniem patyczków Mam też nadzieję, że projekt zakończy się sukcesem z czasem uzupełnię kolejne odcinki a zapis budowy opatrzony komentarzem, może zainspiruje kogoś do zbudowania takiego modelu. ms 7
Rekomendowane odpowiedzi