Dylek Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Witajcie , Dzisiaj doszła do mnie paczka z nowym modelem , jestem już po pierwszym obejrzeniu całego zestawu i jestem zadowolony , tylko szkoda ze nie ma instrukcji . A teraz może pytanie. Czym kleić żywica 5 minutowa ,czy cyjanoakryl? Proszę się nie śmiać ale to pierwszy mój model z bagnetem w skrzydle i nie jestem zorientowany czy bagnet wklejać w jedna połówkę skrzydła czy nie ? Fotki wrzucę później .
Dylek Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Na razie robię skrzydła a kadłubem zajmę się wieczorem.
Koper20 Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Bagnet mocujesz w kadłubie ,nie w skrzydłach! Lepiej go nie przyklejaj ,choć to zależy od ciebie. Czym chcesz go napędzać ??
Dylek Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Składania ciąg dalszy na szczęście do klejenia został tylko mi domek silnika i zawiasy ;D . Jutro montaż elektroniki , a w sobotę może oblot A o to fotki
Bartek2220 Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Witam.Model bardzo ładnie sie prezentuje,w jakim sklepie go kupiłeś ?? A co do klejenia to i żywicą i CA pokleisz.Ja osobiście CA kleje.Pozdrawiam Bartek
Dylek Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Witam.Model bardzo ładnie sie prezentuje,w jakim sklepie go kupiłeś ??A co do klejenia to i żywicą i CA pokleisz.Ja osobiście CA kleje.Pozdrawiam Bartek Model kupiłem w modele.sklep.pl Czym lepiej kleić zawiasy CA czy żywica ?
Bartek2220 Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Opublikowano 9 Kwietnia 2009 A jakie zawiasy chiałbyś tam zastosować ?? Jeżeli poliestrowy KAVAN to raczyj CA.Nasiąknie klejem i dobrze trzyma Jeżeli natomiast Zawias ze sztyftem KAVAN no to byłbym bardziej skłonny do żywicy lub coś żywicopodobne.
Dylek Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Głupio tak trochę patrzeć na model jak się ma wolny czas to złapałem za naklejki i o to efekt . Chyba nie jest tragicznie ?
Barlu Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Fajnie, tylko napis EDGE 540 mógłbyś zastąpić firmowym logiem edka (to są naklejki z zestawu, tak?) . Możesz go ściągnąć tu: http://www.rc.nareks.cz/download.htm [inne loga firmowe też są]
jary14 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Teraz kolej na wyposażenie... co masz zamiar tam wsadzić ?? No i jeszcze jaka jest waga tego co na zdjęciu ?? I w ogóle parametry ??
Dylek Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Na razie nie zamierzam zmieniać naklejek , a co do wyposażenia to : Silnik DUALSKY XM2830CA-12 Regulator JETI ECO 25 Serva 2x nano-s , 1 x hitec 81 + posiadam kilka serv e-sky( prawdopodobnie lotki e-skay , tyl nano-s) batera lipo 1300mAH Odbiornik 4 kanalowy hitec Parametry modelu : * Rozpiętość skrzydeł : 919 mm * Powierzchnia skrzydeł : 18,7 dm2 * Długość : 901 mm * Waga (modelu gotowego do lotu): ok. 600 g Tylko mam jeden problem w zestawie nie było instrukcji i nie wiem za bardzo jak ustawić sc . Na razie modelu nie zważę bo nie mam wagi :cry:
jary14 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 batera lipo 1300mAH A ile cel ?? 2 czy 3 ?? SĆ to standardowo 1/3 płata od natarcia, ale zawsze można na googlach poszukać... nie wierzę, żeby się instrukcja nie znalazła ...
Barlu Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Może zapomnieli dodać w hurtowni/sklepie. Ustaw 1/3 cięciwy od natarcia, albo policz przy pomocy programiku dostępnego tu: http://www.piotrp.de/MIX/sp.htm [jest i spolszczenie]
jary14 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=5901 Może tutaj uderzysz ?? Może pomogą coś z tą instrukcją... wiem, ze nie ma nic za darmo, ale spróbować zawsze można
Dylek Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Bateria oczywiscie 3 cele . A co do SC ustawie 1/3 . W trenerku spalinowym jak ustawiłem wg. instrukcji to ledwo latał zmieniłem na 1/3 i lata jak zaczarowany .
f-150 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Tyle że tu jest skrzydło trapezowe,lepiej sprawdź wyliczenia.
Dylek Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2009 A czy w tym programie z piotrp.de trzeba podawać wszystkie dane które da się tam wpisać?
Barlu Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Nie zapominajmy, że niektóre mogą się równać 0 :wink: PS: Ten program od razu policzy Ci powierzchnie skrzydeł i statecznika Ja ze swoich doświadczeń z tym programem, zawsze ustawiam miedzy 8% a 16% stabilnością [tam masz podaną 8 i 16, ja ustawiam miedzy wynikami tej i tej, i jest zawsze dobrze].
Dylek Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Kurde dawno nie montowałem elektroniki w modelu z balsy cholerne małe śrubki:D. Lotki zrobione , dzisiaj jeszcze stery i jutro trymowanie i wyważanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.