Dylek Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Witajcie , Dzisiaj doszła do mnie paczka z nowym modelem , jestem już po pierwszym obejrzeniu całego zestawu i jestem zadowolony , tylko szkoda ze nie ma instrukcji . A teraz może pytanie. Czym kleić żywica 5 minutowa ,czy cyjanoakryl? Proszę się nie śmiać ale to pierwszy mój model z bagnetem w skrzydle i nie jestem zorientowany czy bagnet wklejać w jedna połówkę skrzydła czy nie ? Fotki wrzucę później . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dylek Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Na razie robię skrzydła a kadłubem zajmę się wieczorem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koper20 Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Bagnet mocujesz w kadłubie ,nie w skrzydłach! Lepiej go nie przyklejaj ,choć to zależy od ciebie. Czym chcesz go napędzać ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dylek Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Składania ciąg dalszy na szczęście do klejenia został tylko mi domek silnika i zawiasy ;D . Jutro montaż elektroniki , a w sobotę może oblot A o to fotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek2220 Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Witam.Model bardzo ładnie sie prezentuje,w jakim sklepie go kupiłeś ?? A co do klejenia to i żywicą i CA pokleisz.Ja osobiście CA kleje.Pozdrawiam Bartek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dylek Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Witam.Model bardzo ładnie sie prezentuje,w jakim sklepie go kupiłeś ??A co do klejenia to i żywicą i CA pokleisz.Ja osobiście CA kleje.Pozdrawiam Bartek Model kupiłem w modele.sklep.pl Czym lepiej kleić zawiasy CA czy żywica ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek2220 Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 A jakie zawiasy chiałbyś tam zastosować ?? Jeżeli poliestrowy KAVAN to raczyj CA.Nasiąknie klejem i dobrze trzyma Jeżeli natomiast Zawias ze sztyftem KAVAN no to byłbym bardziej skłonny do żywicy lub coś żywicopodobne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dylek Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Głupio tak trochę patrzeć na model jak się ma wolny czas to złapałem za naklejki i o to efekt . Chyba nie jest tragicznie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Fajnie, tylko napis EDGE 540 mógłbyś zastąpić firmowym logiem edka (to są naklejki z zestawu, tak?) . Możesz go ściągnąć tu: http://www.rc.nareks.cz/download.htm [inne loga firmowe też są] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Teraz kolej na wyposażenie... co masz zamiar tam wsadzić ?? No i jeszcze jaka jest waga tego co na zdjęciu ?? I w ogóle parametry ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dylek Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Na razie nie zamierzam zmieniać naklejek , a co do wyposażenia to : Silnik DUALSKY XM2830CA-12 Regulator JETI ECO 25 Serva 2x nano-s , 1 x hitec 81 + posiadam kilka serv e-sky( prawdopodobnie lotki e-skay , tyl nano-s) batera lipo 1300mAH Odbiornik 4 kanalowy hitec Parametry modelu : * Rozpiętość skrzydeł : 919 mm * Powierzchnia skrzydeł : 18,7 dm2 * Długość : 901 mm * Waga (modelu gotowego do lotu): ok. 600 g Tylko mam jeden problem w zestawie nie było instrukcji i nie wiem za bardzo jak ustawić sc . Na razie modelu nie zważę bo nie mam wagi :cry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 batera lipo 1300mAH A ile cel ?? 2 czy 3 ?? SĆ to standardowo 1/3 płata od natarcia, ale zawsze można na googlach poszukać... nie wierzę, żeby się instrukcja nie znalazła ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Może zapomnieli dodać w hurtowni/sklepie. Ustaw 1/3 cięciwy od natarcia, albo policz przy pomocy programiku dostępnego tu: http://www.piotrp.de/MIX/sp.htm [jest i spolszczenie] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=5901 Może tutaj uderzysz ?? Może pomogą coś z tą instrukcją... wiem, ze nie ma nic za darmo, ale spróbować zawsze można Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dylek Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Bateria oczywiscie 3 cele . A co do SC ustawie 1/3 . W trenerku spalinowym jak ustawiłem wg. instrukcji to ledwo latał zmieniłem na 1/3 i lata jak zaczarowany . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Tyle że tu jest skrzydło trapezowe,lepiej sprawdź wyliczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dylek Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 A czy w tym programie z piotrp.de trzeba podawać wszystkie dane które da się tam wpisać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Nie zapominajmy, że niektóre mogą się równać 0 :wink: PS: Ten program od razu policzy Ci powierzchnie skrzydeł i statecznika Ja ze swoich doświadczeń z tym programem, zawsze ustawiam miedzy 8% a 16% stabilnością [tam masz podaną 8 i 16, ja ustawiam miedzy wynikami tej i tej, i jest zawsze dobrze]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dylek Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Kurde dawno nie montowałem elektroniki w modelu z balsy cholerne małe śrubki:D. Lotki zrobione , dzisiaj jeszcze stery i jutro trymowanie i wyważanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.