mazi1234 Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 tak jak w temacie czy nie spuchnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gładkilot Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 tak - nie ma znaczenia jakieej pojemności jest pakiet EDIT: sorki chyba nie :/ ona ładuje prądem 0.8 a ten można jedynie 0.35 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mtk Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Ona sama dobiera prąd ładowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 A jakiej firmy te lipole ? Jezeli np. powerflight lub inne z wyzszej polki - to wytrzymaja ladowanie - choc dostana po :ass: i zmniejszy sie ich zywotnosc i trwalosc - jezeli sa to jakies najtansze aku - to w zadnym wypadku. Cokolwiek postanowisz - caly czas czujnie nadzoruj !! Item Description EK2-0851 2 / 3 Cell E Sky Charger Charger 7.4 / 11.1 V balanced charger. Charges 2 & 3 cell Lithium Polymer (Li-Poly) batteries. Li-ion Polymer charger 2-3cells (7.4V and 11.1V) Input:11v-15v Output: 800 +- 50mA Auto cut-off with LED indicator Raczej nie dobiera sama - jedynie co to zmniejsza prad pod koniec ladowania... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gładkilot Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=1517 Prąd ładowania : dobierany automatycznie, max. 0,8 A ok mozesz ładować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazi1234 Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 A jakiej firmy te lipole ?kokam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gładkilot Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 kokam - dobra firma możesz ładować - ładowarka sama dobierze prąd. PS...żeby zacytować musisz jeszcze zamknąć quote (najlepiej zaznaczyć tekst i kliknąć cytuj w prawym rogu postu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Z ciekawosci spojrzalem do paru sklepow i zaden nie podaje, ze ladowarka sama dobiera prad ladownia... swoja droga, za te pieniadze to byloby to podejrzane - zalecam ostroznosc. PS. Na obudowie jest napisane 0.8A ,a nie 0A-0.8A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BodzioPilot Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 nie chcialbym zbytnio zasmiecac tematu, ale jak mozna tak na marginesie: moja e-sky'jowska ladowarka, ladowala dzis pakiecik zippy 2s 500 mah, i przez troche czasu byla podlaczona do pradu, gdzie pakiet zapewne dawno sie naladowal, nastepnie odlaczylem ja i za godzinke ladowalem drugi, dopiero po odpieciu drugiego poczulem troche smrodu... Po rozkreceniu nie widac zadnej spalenizny, chcialem naladowac pakiet 3s 1300, ale zaraz po podlaczeniu migaja dwie diody. Miganie te tlumaczone jest uszkodzeniem pakietu, badz zroznicowaniem napiec na celach, co mozna zrobic w tej sytuacji, czyzby to faktycznie byl pakiet, czy ladowarka mogla nawalic?? PS. Niestety nie posiadam miernika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Miganie te tlumaczone jest uszkodzeniem pakietu, badz zroznicowaniem napiec na celach, co mozna zrobic w tej sytuacji, czyzby to faktycznie byl pakiet, czy ladowarka mogla nawalic??PS. Niestety nie posiadam miernika Ja też tak miałem, migały 2 diody a pakiet był dobry, ładowarkę po prostu oddałem do sklepu i po pewnym czasie przysłali sprawną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 możesz ładować - ładowarka sama dobierze prąd. A z kąd niby ładowarka ma wiedziec jakiej pojemnosci pakiet jest przypiety????Ładowarka zmniejsza prad w koncowym okresie ladowania. to tak na marginesie, a w temacie: ja ladowalem pakiet 360 mAh wielokrotnie, nie grzal sie i nie uszkodzil. Firmy HXT. Baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gładkilot Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 gładkilot napisał/a:możesz ładować - ładowarka sama dobierze prąd. A z kąd niby ładowarka ma wiedziec jakiej pojemnosci pakiet jest przypiety???? Ładowarka zmniejsza prad w koncowym okresie ladowania. poprostu wyczytałem tak w jej opisie w modele.sklep.pl http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=1517 Charakterystyka : Wymiary : 67 x 47 x 20 mm Waga z kablami i krokodylkami : 49 g Rodzaj ładowanych ogniw : Li-Pol Ilość ładowanych ogniw Li-Ion i Li-Pol : 1 - 3 ( 3,7 - 11,1 V ) Prąd ładowania : dobierany automatycznie, max. 0,8 A Zasilanie : 12 V (min. 11 - max. 15 V) Wyjście : wtyczka serwisowa balancera, pasuje do li-poli 3E model. a co do zmniejszania prądu pod koniec to w 100% się zgadzam Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 możesz ładować - ładowarka sama dobierze prąd. A z kąd niby ładowarka ma wiedziec jakiej pojemnosci pakiet jest przypiety????Ładowarka zmniejsza prad w koncowym okresie ladowania. to tak na marginesie, a w temacie: ja ladowalem pakiet 360 mAh wielokrotnie, nie grzal sie i nie uszkodzil. Firmy HXT. Baxter Ta ładowarka jest dostosowana do ładowania firmowych pakietów od Lamy, czy Nemo. Prąd ładowania jest zatem dobrany do tych wartości i dla większych pakietów wydłuży się czas łądowania, ale da mniejszych, prąd będzie większy i może to wpłynąć na ich żywotnosc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rallyman Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 mam ta ładowarke a zasilacz mam z cyfrowym pomiarem prądu i ładowarka pobiera w początkowym procesie około 3 sek 0,3 A 2 sek 0 A 3 sek 0,8 A 2 sek 0 A itd......... po około 2 godzinach 3 sek 0,3 A 2 sek 0 A itd.... pakiet 2,5Ah 3s działa wyśmienicie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 działa wyśmienicie I w tym ustepie sie z Panem zgodze. ja bym podlaczyl i sprawdzal temperature. baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.