Malker Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Cześć Zacząłem budowę Little Extra (Extra 300) i będę tu zamieszczał zdjęcia z relacji Rozpiętość to 1.12-1.13m. Głównym moim celem jest to żeby zbudować ją z tego co mam na stanie Nie mówię tu o klejach, taśmach itd. no chyba, że miało by się to odbić na całej konstrukcji modelu wtedy będę zmuszony aby coś kupić. Pierwsze co zrobiłem to wyciąłem wręgi i wyciąłem je ze sklejki od frutisów Bardzo przydała się piłka włosowa (ręczna). Listewki wyciąłem z balsy 5mm (potrzebne były listewki 5x5 więc było idealnie ) Po przymiarkach skleiłem wszystko co miałem w całość i dałem 2 kesony na boki maski Po tych pracach przyszli "inspektorzy" BHP. Na dzień dzisiejszy to tyle Maske planuję zrobić tak jak F-150 ze styropianu. (zastanawiam się czy napęd dać mały spaliniaczek OS czy elektryk lecz na spaliniaka musiała by być ona pancerna ) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wa1ker Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Ciekaw jestem wagi tego projektu Po drugie to widać brachu że kleju nie żałujesz :shock: Proponuje zrobić go na elektryka ze saliną murowana cegła będzie ;D Mimo wszystko trzymam kciuki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 CA - Balsa + sklejka = koszmar XXI wieku Sam jestem ciekaw wagi Żeberka będą z depronu tak i kesony, w srodek będzie wchodziła węglowa rurka fi 6mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Pozostaje zyczyc powodzenia w budowie i .... potrenuj ciecie depronu - krawedz wyglada jakbys pila do drewna cial... Ps. Ten inspektor jest latwy do przekupienia (puszka whiskas zalatwia sprawe ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Bardzo ładnie wychodzi, tylko te listewki trochę krzywe ci powychodziły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 potrenuj ciecie depronu - krawedz wyglada jakbys pila do drewna cial... Fotka była robiona przed docięciem i lekkim wyszlifowaniu Kwasiu: No troche krzywe :cry: wycinam skalpelem odręcznie :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Fotka była robiona przed docięciem i lekkim wyszlifowaniu No to zeby mi to ostatni raz bylo - teraz wyglada jakbym to ja cial Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Skromność to podstawa... nie, mammuth, :P Masz następnego kibica :jupi: Ja też myślę, że tu nie ma co się bawić z spalinę tylko jakiś fajny silniczek 3F, wstawić pakiet 3S i WIO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 A co ma kleju żałować, lubi wdychać opary może xD [żarcik] Dziwnie mi wygląda ta druga wręga u góry, w sensie ta listwa wklejona do niej, to tak ma być, że tyle odstaje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 gdzie odstaje ? na samym końcu ? tam będzie cały statecznik poziomy, to dopiero uformuje EDIT: Aa już wiem o co Ci chodzi Pogłębiłem miejsce na listewkę i już jest ok ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Ale depronik bedziesz musial zerwac,poniewaz najpierw trzeba wkleic wzmocnienia bokow ktore zachodza na druga wrege. Przepraszam ale na tym laptopie nie mam polskich znakow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Ale depronik bedziesz musial zerwac,poniewaz najpierw trzeba wkleic wzmocnienia bokow ktore zachodza na druga wrege. Jakie wzmocnienia ? 2 już są na dole. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Widać Malki nie przeanalizowałeś dobrze planów. F-150 pisze o dwóch bocznych wzmocnieniach są narysowane na planach rozciąga się od wręgi F2 do wręgi F3. To taki łuk z narysowanym obrysem wręgi skrzydła.... EDIT: dodaję JPG z zaznaczonym wzmocnieniem grubość 3mm, zaznaczone kolorem czerwonym Na moim rysunku jest trochę inny profil skrzydła ale to nie ma akurat w tym przypadku żadnego znaczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Fotki: Prace brną po woli ... Bardzo po woli. Teraz muszę wykonać mocowanie skrzydła 2 listewki mi trochę nie równo wyszły ale robię z tego co mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł R Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 I co i co i co ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 A no Prace stanęły :oops: Teraz miałem docieranie Yak'a, oblot, wymiana serw no i latanie EG i na nic czasu nie ma Jak tylko się coś ruszy to dam znać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 I jak ? ruszyło coś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 16 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Hehe zapomniałem kompletnie o tym temacie. Model raczej został na długo "zawieszony". Na razie mi on nie potrzebny, mam inne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.