Bizonik Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 jak w temacie kabel lub schemat do zrobienia kabla z gory dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzradek Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2009 patrzyłeś tu: http://users.belgacom.net/TX2TX/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bizonik Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2009 niestety slabo znam angielski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzradek Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Pomogę. obrazki są tu: http://users.belgacom.net/TX2TX/tx2tx/english/tx2txgb7.htm interesuje Cię obrazek "Fig. 7s-02" pod koniec strony. Tam są rozrysowane gniazda. Jeśli łączysz 2 aparatury tego samego typu, to nie trzeba żadnego schematu. Wystarczy połączyć odpowiednim kablem. Jeśli wygląd Twojego gniazda trenera jest inny, to będziesz musiał sam znaleźć odpowiednie piny w gnieździe. (dasz zdjęcie, to spróbuję coś podpowiedzieć) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bizonik Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2009 witam dzięki za podpowiedz zrobiłem tak jak na rysunku tylko ze w spektrumie mam mini jacka mono wiec nie było problemu z podłączeniem ale teraz mam zamienione kanały wysokość z gazem obie aparatury pracuja w mode 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzradek Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Ciężko mi się wypowiedzieć jednoznacznie, bo nigdy nie miałem w ręku takiej aparatury, ale: Na pewno nie jest to wina kabla. Żeby dojść, co jest przyczyną, najpierw sprawdź, czy obie aparatury, bez łączenia ich kablem, mogą poprawnie sterować modelem. Jeśli tak, to sprawa dpowiedniego zaprogramowania. Ale prawdopodobnie nie i wtedy trzeba dojść do takiego stanu, żeby z dowolnej aparatury można było starować modelem. (o ile wiem, tylko Multiplex potrafi podmieniać kanały z kabla ucznia, więc u Ciebie muszą być takie same przypisania w uczniu i trenerze) Nie wiem, czy można dowolnie zmieniać przypisanie kanałów do funkcji w Twojej aparaturze. Jeśli nie, to może wchodzić w grę przepięcie kabli od potęcjometrów. Jak sobie nie poradzisz, daj linka do manuala do tych aparatur, w wolnej chwili popatrzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bizonik Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2009 ok dzieki pokombinuje cos a jak nie to sie odezwe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.